VIDEO / Bogdan, eroul a sute de mii de români, mesaj impresionant pentru omenire, în pandemie de coronavirus: „Important este să ne jucăm propriul rol”

VIDEO / Bogdan, eroul a sute de mii de români, mesaj impresionant pentru omenire, în pandemie de coronavirus: „Important este să ne jucăm propriul rol” © Facebook

Bogdan este eroul a sute de mii de români, iar gestul său a impresionat pe toată lumea. Acesta a oferit câteva declarații în exclusivitate pentru Antena Stars, povestind despre cea mai importantă lecție învățară de la oamenii surzi și despre ce ar trebui să facem pentru combaterea mai rapidă a virusului ucigaș din China.

Bogdan a mărturisit că în această perioadă grea prin care trecem, persoanele cu deficiențe de auz trebuie să fie și ele, la rândul lor, foarte bine informate.

„Eforturile Asociației Naționale a Surzilor din România au avut rezultate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și nu numai. Acest lucru este foarte importat întrucât, în această perioadă extrem de dificilă, în această stare de urgență la propriu în care ne aflăm, informațiile primite de la autorități pe cale oficială valabilă pentru toți cetățenii trebuie să fie respectând toate categoriile de persoane din țara noastră și astfel, raportându-ne și la persoanele surde care formează comunitatea surzilor, o minoritate culturală și lingvistică. Este o perioadă dificilă, o perioadă în care peste 20.000 de mii, 23.000 de mii chiar de persoane surde și cu deficiențe severe de auz, o perioadă în care aceste persoane trebuie să beneficieze de informații corecte, complete, iar în măsura în care reușim ne propunem la nivelul asociației să adaptăm cât mai multe din comunicatele primite de la diferite autorități”, a declarat Bogdan, printr-o intervenție telefonică.

În continuare, Bogdan a povestit despre cea mai importantă și emoționantă lecție de viață pe care a primit-o din partea persoanelor surde.

„Cred că cea mai importantă lecție pe care am primit-o de-a lungul anilor de la persoanele surde este aceea de a nu eticheta. Și persoanele surde din România își doresc practic aceleași lucruri pe care ni le dorim cu toții. Să aibă autonomie, independență financiară, se se integreze profesional, educațional, sociale, cultural, să aibă familii, să iubească, să meargă în vacanțe, să se simtă bine, să aibă o viață liniștită, să își asigure traiul pentru ziua de mâine, ceea ce, de altfel, ne face pe toți la fel”, a mai spus acesta pentru Antena Stars.

Tot el susține că oamenii trebuie să respecte întocmai recomandările și măsurile primite din partea autorităților, deoarece ne confruntăm cu o criză mondială, iar fiecare om trebuie să dea dovadă de responsabilitatea.

„Cele mai importante aspecte de care trebuie să ne îngrijim sunt cele de respectarea indicațiilor, recomandărilor și obligațiilor pimite din partea autorităților, pentru că aceasta este o criză mondială, este o luptă comună și inamicul nostru este unul foarte viclean. Vom putea trece cu bine peste acest lucru doar lucrând împreună, indiferent că suntem tineri, în vârstă, surzi, auzitori și așa mai departe, ceea ce este foarte important este să ne jucăm propriul lor”, a continuat Bogdan.           


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro