VIDEO / Ce este bine să faci ca să ţi se ierte păcatele. "Nu trebuie să te învinovăţeşti pentru fiecare lucru"

+2 click pentru
galerie

Părintele Visarion, despre iertarea păcatelor © Sursă foto: Captură Antena Stars

Iertarea reprezintă una dintre cele mai mari învăţături creştine. Deşi cineva a greşit, atunci când o persoană iartă nu face decât să arate că a ales calea cea bună şi, pe lângă faptul că face un bine aproapelui său, îşi face singur un bine.

Preotul Visarion Alexa a fost invitat la "Star Matinal", de la Antena Stars, unde a vorbit despre ce este bine să facă oamenii pentru a le fi iertate păcatele. Părintele Visarion Alexa a povestit că un prim pas este spovedania. De asemenea, milostenia şi faptele bune reprezintă alte lucruri care ajută sufletul omului la iertare. Părintele Visarion Alexa a oferit mai multe sfaturi cu privire la ceea ce trebuie să facă oamenii pentru iertarea păcatelor.

"E bine să te spovedeşti. Lumea se sperie de momentul acesta, de păcat. E greu să trăieşti în vinovăţie. Nu este necesar să te învinovăţeşi pentru fiecare lucru pe care îl faci pentru că o stare constantă de vinovăţie afectează omul. Duhovnicul te ajută să nu mai fi cu starea de vinovăţie. Când vii să te spovedeşti nu vii pentru că te simţi vinovat, ci pentru că ai realizat că fără Dumnezeu nu se poate. Trebuie să se facă lucruri evlavioase. Faptele rele se fac din neştiinţă, din grabă, din prostie şi cu cât te ştii mai păcătos bine ar fi să faci fapte bune. Contează foarte mult faptele bune şi milostenia. Terapia conversaţională face foarte bine sufletului.  A fi creştin nu înseamnă că eşti tâmpit. Nu trebuie să te răzbuni, dar să fii ferm în faţa unui om care ţi-a greşit. Nu trebuie să spui, Dumnezeu e Sus şi vede, că nu e bine. Dumnezeu iartă păcatele gratuit, nu trebuie să dai bani la spovedit, că nu faci un târg cu Dumnezeu", a spus părintele Visarion Alexa.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

 

O.P.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro