VIDEO / Inconștiență dusă la extrem! Fără măști de protecție, enoriașii au sărutat sicriul lui ÎPS Pimen. Ierarhul era infectat cu Covid-19

VIDEO / Inconștiență dusă la extrem! Fără măști de protecție, enoriașii au sărutat sicriul lui ÎPS Pimen. Ierarhul era infectat cu Covid-19 © Facebook / captură video

Imaginile ajunse în spațiul public de la slujba religioasă oficiată la Mănăstirea Sfântul Ioan Cel Nou au stârnit fel de fel de reacții. Câțiva enoriași au fost surprinși, cu măștile de protecție scoase, în timp ce sărutau sicriul în care se află trupul neînsuflețit al lui ÎPS Pimen. 

Miercuri seară, sicriul cu trupul neînsufleţit al ÎPS Pimen, mort în noaptea de marți spre miercuri în urma unui al doilea atac de cord la o lună de când fusese internat cu Covid-19, a ajuns la Suceava. Zeci de credincioși au participat la slujba religioasă oficiată în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou.

O parte dintre enoriașii au rămas la priveghi au spus „pas” măsurilor de siguranță impuse pentru prevenirea și combaterea coronavirusului și și-au scos măștile de protecție pentru a săruta sicriul lui ÎPS Pimen.

Printre cei care au sărutat sicriul se numără și copii. Într-un final însă, pentru a nu mai repeta această practică, sicriul a fost delimitat cu un cordon, potrivit Antena3.

ÎPS Pimen va fi înmormântat vineri 

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Slujba de înmormântare va începe la ora 12 și va fi precedată de slujirea Sfintei Liturghii, a anunțat Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților va fi înmormântat în cimitirul Schitului Sihăstria Putnei, acolo unde și-a ridicat, cu ajutorul călugărilor de la schit, un mormânt, la mijlocul anilor 90, conform monitorulsv.ro.  


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro