VIDEO / Mii de români și bulgari, blocați la frontiera Austriei cu Ungaria! Convoiul a intrat în România la două dimineața

VIDEO / Mii de români și bulgari, blocați la frontiera Austriei cu Ungaria! Convoiul a intrat în România la două dimineața © captură video

Este de necrezut în ce situație ne aflăm! Din cauza epidemiei de coronavirus, toți românii aflați în străinătate se întorc acasă. Azi-noapte, la frontiera Austriei cu Ungaria, mii de cetățeni au rămas blocați, în încercarea de a ajunge în România. Imaginile sunt de-a dreptul șocante! 

Noul coronavirus a distrus și ultima speranța pe care populația noastră o mai avea. Bilanțul crește considerabil de la o oră la alta, în momentul de față ajungându-se la 246 de cazuri confirmate. Românii aflați peste hotare sunt cei mai speriați și încearcă din răsputeri să ajungă acasă, în țară, chit că sunt obligați să intre imediat în carantină.

820 de mașini și peste 6.000 de persoane

Este de-a dreptul șocant ce s-a întâmplat azi-noapte, la frontiera Austriei cu Ungaria, acolo unde au rămas blocați mii de cetățeni români și bulgari, în încercarea de a ajunge în România, după ce autoritățile din Budapesta au închis în mod oficial toate căile de acces. 

Convoiul de români și de bulgari era format din 820 de mașini și peste 6.000 de persoane. De asemenea, după ce au intrat în țară, în jurul orei 02:00 dimineața, au fost transportați de urgență, cu escorta, în județele de domiciliu. Românii veniți din zone grav afectate de coronavirus se vor duce direct în carantină, în timp ce persoanele care vin din zona galbenă vor merge în izolare la domiciliu.

Totodată, Ministrul Afacerilor Externe a transmis aseară că cetățenii români blocați la graniță vor putea pleca spre țară la ora României 22:00, ora 21:00 a Ungariei. Accesul a fost deschis până în această dimineață la ora 06:00 a României, ora 05:00 a Ungariei. 

”În acest moment așteptăm ora 21.00, pentru acesta este momentul în care frontiera austro-ungară va fi deschisă, până când vor ajunge la frontiera cu România. Deci, ora 21.00, până la 5.00 dimineața. Vorbim despre ora Ungariei: ora 21.00 ora Ungariei (ora României 22.00 – nr), ora 5.00, ora Ungariei (ora României 06.00 – n.r.). Aceasta va fi fereastra de timp în care aceste persoane vor putea să tranziteze teritoriul ungar, până la frontiera cu România.”, susțin reprezentanții MAE. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro