VIDEO / România extremelor! Aur în Certeze, moarte în Deltă

Sărăcia din Deltă © captură video

Luptă să trăiască în fiecare zi, fără hrană sau apă curentă! Singură pe lume, doamna Donia Varabiev îl mai are doar Dumnezeu. Iar povestea ei o trăiesc mulţi romani din Delta Dunării, uitaţi de lume şi de soartă chiar acolo, în locul numit cel mai nou pământ românesc, unde viaţa parcă s-a oprit în loc, fără şanse de supravieţuire. La 700 de kilometri depărtare, în Maramureş, români trăiesc însă în... lux şi opulenţă.

Citeşte şi - Bărbatul acuzat că a cumpărat-o pe Gina de la tatăl ei se apără: "Ea a fost arestată pentru prostituție" 

Aurul şi banii sunt scopul existenţei lor, iar copiii plecați în străinătate se asigură mereu că bătrânilor, rămași în țară, nu le lipsește nimic. Cum unii pot avea de toate şi alţii absolut nimic, este o întrebare care se regăseşte pe buzele multor români. Urmăriţi un material realizat de echipa Acces Direct despre bătrânețea trăită în lux şi cea trăită în sărăcia lucie. Ambele, în România!

Citeşte şi - Dezvăluiri de proporții după scandalul de la liceul din Cluj: "Este o pușcărie de copii" 

"Au plecat foarte mulţi în străinătate, predominant în Franţam banii ce îi făceau acolo îi trimiteau acasă", spune primarul comunei Ceteze.

Locuitorii din satul Letea sunt oameni simpli, primitori şi trăiesc cu speranţa că într-o zi o să fie mai bine. "Izolaţi suntem. De lucrat nu avem unde. Peşte cumpărăm. De când ne spune că pune canalizare. Aici e apă sărată", spune o bătrână din Letea. 

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.P.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro