Supă cremă de cartofi dulci
Publicat pe 24.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 24.09.2017 la 10:05
Un preparat sănătos şi plin de savoare. Supa cremă de cartofi dulci este cu siguranţă pe placul tuturor. O masă gustoasă ce se prepară în mai puţin de 30 de minute.
Un preparat sănătos şi plin de savoare. Supa cremă de cartofi dulci este cu siguranţă pe placul tuturor. O masă gustoasă ce se prepară în mai puţin de 30 de minute.
- Încearcă şi: Supă cremă de morcovi şi ghimbir
INGREDIENTE:
- O ceapă, tăiată cubuleţe;
- Trei căţei de usturoi;
- Un morcov, tăiat cubuleţe;
- Două linguri de ulei de măsline;
- 3 1/2 ceşti de supă de pui;
- Doi cartofi dulci, tăiaţi în cuburi;
- Un măr, tăiat în cuburi;
- 1/2 linguriţă de cimbru uscat;
- O lingură de pătrunjel;
- 1/4 cană de smântână;
- Sare şi piper;
- Încearcă şi: Supă de legume cu pui şi cremă de brânză
Mod de preparare:
Într-o oală mare, la foc mediu, se căleşte ceapa, usturoiul şi morcovul. Se adaugă supa de pui şi se lasă la fiert. Se adaugă cubuleţele de cartofi şi mărul şi se lasă să fiarbă aproximativ 15 minute. După ce legumele s-au fiert, se transferă supa într-un blender. Se mixează la viteză mară până ce supa capătă consistenţă. Se transferă conţinutul în oală şi se amestecă cu cimbru, pătrunjel, sare şi piper. Se adaugă smântăna şi se mai lasă la foc mediu timp de câteva minute. Se pune supa în boluri şi se garniseşte cu pătrunjel proaspăt şi brânză Asiago.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.