Supă cremă de morcovi şi ghimbir
Publicat pe 04.09.2017 la 09:59 Actualizat pe 04.09.2017 la 17:43
Supa cremă de morcovi şi ghimbr, un preparat plin de savoare şi foarte sănătos. O alegere perfectă pentru o masă uşoară şi totodată foarte gustoasă.
Supa cremă de morcovi şi ghimbir, un preparat plin de savoare şi foarte sănătos. O alegere perfectă pentru o masă uşoară şi totodată foarte gustoasă.
- Încearcă şi: Supă de legume cu pui şi cremă de brânză
INGREDIENTE:
- Două linguri de ulei de măsline;
- O ceapă mare tăiată cubuleţe;
- Trei linguri de ghimbir ras;
- Trei căţei de usturoi;
- Doi morcovi tăiaţi în rondele;
- Opt ceşti de supă de pui;
- Patru pahare de apă;
- Două frunze de dafin;
- Cimbru proaspăt;
- Două linguriţe de sare;
- O linguriţă de piper alb;
- Două căni de iaurt cu vanilie;
- Trei linguri de unt;
- Încearcă şi: O masă sănătoasă! Supă cremă de pui cu roşii
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul de măsline într-o oală mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa, ghimbirul şi suturoiul şi se gătesc timp de aproximativ cinci minute până când ceapa se înmoaie, amestecând cu regularitate. Se adaugă morcovii, supa de pui, apa, frunzele de dafin, cimbrul, sarea şi piperul. Se lasă la fiert timp de 35-45 de minute până cân morcovii sunt fragezi. Apoi se îndepărtează frunzele de cimbru şi cele de dafin. Amestecul rămas se amestecă cu ajutorul unui mixer. Se adaugă iaurtul şi untul şi se asezonează cu sare, piper alb ţi cimbru după gust. Se serveşte imediat.
Dacă ţi-a plăcut articolul, te aşteptăm şi pe pagina de Facebook. Avem şi Instagram. Ne poţi da follow aici.