Super-alimentul care prelungește viața. Nu te-ai fi gândit niciodată la el
Publicat pe 27.05.2022 la 16:47 Actualizat pe 27.05.2022 la 16:47
O viață lungă și sănătoasă constituie un principiu de bază pentru fiecare dintre noi. Cu toții ne dorim să aveam o viață activă, lipsită de probleme medicale, iar acest lucru se poate rezolva doar cu ajutorul nostru. Este esențial să avem grijă la alimentație dacă ne dorim o viață lungă lipsită de problemele de sănătate. Există un aliment care este extrem de cunoscut în rândul vegetarienilor și ajută la prelungirea vieții dacă este consunat regulat.
- Alimentul care prelungește viața
- Ce beneficii are asupra organismului, dar și care este acesta
Este vorba despre linte. Lintea este considerată ca fiind una dintre cele mai bogate surse de proteine alături de soia, fasole și mazăre. Este un aliment bogat în proteine și aduce numai beneficii asupra sănătății. De asemenea, lintea este principalul aliment din dieta celor care au o dietă sănătoasă, fiind nelipsită din meniul acestora.
Alimentul care prelungește viața
Lintea constituie un aliment plin de antioxidanți, compușii care apără celulele organismului de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt răspunzători de apariția afecțiunilor cardiovasculare și a anumitor tipuri de cancer, dar și a altor boli asociate îmbătrânirii. Nutriționiștii sunt de părere că lintea este bogată în fibre solubile, dar și insolubile. Fibrele solubile contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare. Ele au o acțiune de normalizare a nivelului de colesterol din sânge. De asemenea, acestea pot ajuta la un mai bun control al diabetului de tip 2, prin procesul de încetinire a asimilării de glucoză din alimente. Pe de altă parte, fibrele insolubile sunt eficiente în combaterea constipației, prin ușurarea tranzitului intestinal.
Cum se prepară lintea
Pentru început boabele de linte se aleg și spală. Se lasă la înmuiat peste noapte într-o cantitate de apă mai mare de 3 ori decât cea a lintei. Se îndepărtează boabele care plutesc. Apoi se pune la fiert și se gătește după preferințe. Dacă lintea este consumată în salată cu un amestec de legume bogate în vitamina C, precum roșii, ardei sau broccoli, aceasta își sporește proprietățile nutritive.