Ţi-a rămas mâncare după Revelion? Ce combinații poți face pentru niște preparate delicioase
Publicat pe 02.01.2015 la 14:51 Actualizat pe 02.01.2015 la 14:56
Se întâmplă ca de sărbători să rămână multă mâncare pe care încă o mai poţi servi, dar pe care nu o mai doreşte nimeni. Există modalităţi prin care să transformi mâncarea rămasă de sărbători în noi preparate culinare, pe care familia ta le poate servi cu plăcere.
Se întâmplă ca de sărbători să rămână multă mâncare pe care încă o mai poţi servi, dar pe care nu o mai doreşte nimeni. Există modalităţi prin care să transformi mâncarea rămasă de sărbători în noi preparate culinare, pe care familia ta le poate servi cu plăcere.
Friptura poate fi folosită în salate, paste şi alte preparate
Carnea de la friptura de vită, porc, pui sau curcan o poţi folosi în salate. Dacă nu s-a servit toată friptura şi nimeni nu mai vrea să mănânce din ea pentru că deja s-au săturat de gustul ei, transform-o într-o salată de legume şi crudităţi.
De exemplu, carnea de curcan poate fi amestecată cu frunze de salată şi lăptucă, roşii, ouă fierte, bucăţi de avocado, ardei gras, ceapă, bacon şi brânză. Ca sos, se realizează un dressing din suc de lămâie, coajă de lamâie, coriandru, maioneză, sare, piper şi smântână.
Din carne de viţel şi carne de porc poţi face un amestec pentru câteva porţii de paste bolognese. Mărunţeşte foarte bine carnea de la friptură cu ajutorul unui cuţit şi pune-o în sosul de paste.
Ce poţi face cu alte resturi
Foloseşte resturile din frigider precum mezelurile, brânzeturile, zarzavatul pentru a realiza un nou preparat. Vezi ce fel de preparat şi sfaturile complete pe www.antenastars.ro.
A.C.C.
Citeşte şi: