Ţii post şi nu mai ştii ce să mănânci? Iată câteva idei geniale insipirate din alimentaţia măicuţelor din mănăstiri
Publicat pe 28.03.2018 la 00:28 Actualizat pe 28.03.2018 la 08:55
Mai sunt mai puţin de două săptămâni până la Paşte, iar oamenii care au ţinut tot postul încep să se resimtă. Cel mai dificil este că unele persoane nu ştiu ce mâncăruri să mai realizeze pentru a schimba menu-ul zilnic, astfel că venim în ajutorul vostru cu câteva idei pe care şi măicuţele din mănăstiri le folosesc.
Mai sunt mai puţin de două săptămâni până la Paşte, iar oamenii care au ţinut tot postul încep să se resimtă. Cel mai dificil este că unele persoane nu ştiu ce mâncăruri să mai realizeze pentru a schimba menu-ul zilnic, astfel că venim în ajutorul vostru cu câteva idei pe care şi măicuţele din mănăstiri le folosesc.
Aşadar, poţi începe cu cartofii pe care îi poţi folosi prăjiţi, la cuptor cu diverse arome pe ei, în tocane sau în salată orientală. Ceapa, de asemenea, poate fi combinată cu mâncărurile amintite mai sus. Poţi face sarmale de post, mazăre, chiftele de post sau paste.
Poţi consuma şi margarină, zacustă, vinete sau pate de post. Dacă vrei ceva mai deosebit, poţi încerca ciuperci, urzici, ştevie sau spanac. Chiar dacă par ciudate după nume, dacă ştii cum să le găteşti, te asigurăm că te vei linge pe degete de bunătate. Ca şi desert îţi propunem o plăcintă cu mere, gogoşi sau dulceaţă, care cu siguranţă vor fi pe placul întregii familii.