Tot ce ştiai despre somn este greşit. Uite de ce nu te odihneşti chiar dacă dormi suficient
Publicat pe 17.10.2016 la 18:33 Actualizat pe 17.10.2016 la 19:57
În zilele noastre oamenii au un program foarte agitat şi de foarte multe ori orele de somn sunt mult mai puţine decât ar fi normal. Astfel, majoritatea oamenilor trec prin episoade de oboseală cronică măcar o dată în viaţă.
În zilele noastre oamenii au un program foarte agitat şi de foarte multe ori orele de somn sunt mult mai puţine decât ar fi normal. Astfel, majoritatea oamenilor trec prin episoade de oboseală cronică măcar o dată în viaţă.
Nick Littlehales şi-a dedicat viaţa în ultimii 30 de ani studierii somnului, iar în ultima perioadă a descoperit că tot ceea ce studiase era total eronat, potrivit Daily Maill. Potrivit cercetătorului, persoanele care îşi doresc un somn profund trebuie să uite toate sfaturile şi miturile învăţate anterior şi să ţină cont de câteva detalii.
Nu ai nevoie de o saltea costisitoare
Oamenii cred că dacă achitiţionează o saltea care are un preţ foarte piperat aceasta îi va ajuta să aibă un somn liniştit şi profund. Nimic mai neadevărat. Chiar dacă o saltea are un preţ mai mare şi o etichetă care o recomandă ca fiind o saltea ortopedică, acest lucru nu garantează că salteaua are într-adevăr aceste calittăţi. Este foarte important să nu cumpărăm o saltea doar în funcţie de etichetă, ci e de preferat să cumpărăm o saltea care să ni se potrivească. Mai bine o saltea mai ieftină, dar pe care să ne permitem să o schimbăm mai des, decât o saltea cu un preţ foarte mare pe care să o păstrăm o lungă perioadă de timp.
Fă-ţi selfie în magazinele de decoraţiuni pentru dormitoare
Cum poţi afla care este salteaua potrivită pentru tine dacă nu o încerci? Este foarte important să te aşezi pe salteaua pe care urmeză să o cumperi pentru a vedea dacă ţi se potriveşte. Poziţia pe care o alegi pentru somn trebuie să fie de obicei pe partea ta non-dominantă. Astfel, dacă eşti dreptaci ar trebui să dormi pe partea stângă şi invers. Acest truc îşi va păstra creierul fericit şi asta pentru că partea ta dominantă este gata să te apere în cazul în care apare ceva neprevăzut. Pentru ca poziţia pe care ai ales-o să fie potrivită pentru tine trebuie ca gâtul, capul şi coloana ta vertebrală să formeze o singură linie dreaptă. Poţi verifica acest lucru făcându-ţi un selfie sau rugând pe altcineva să îţi facă o fotografie.
Cumpără-ţi o pernă moale
De obicei folosim pernele pentru a umple spaţiul dintre gât şi saltea atunci când aceasta este prea fermă. Dacă trebuie să foloseşti o pernă, ar fi de preferat să alegi una moale şi de mici dimensiuni,
Alege aşternuturi din materiale sintetice şi nu din bumbac
Este foarte important ca aşternuturile tale să ţină alergenii la distanţă, chiar dacă nu eşti o persoană alergică. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să alegi aşternuturi din materiale sintetice. Alergenii îţi pot afecta respiraţia în timpul nopţii, lucru care te poate împiedica să respiri pe nas, iar dacă vei respira pe gură e foarte probabil să sforăi şi să îi deranjezi pe ceilalţi.
Programează-ţi somnul în cicluri, nu în ore
Pentru a te odihni preferabil ar fi ca somnul tău să cuprindă 5 cicluri, ceea ce înseamnă 7 ore şi jumătate.
Dă mai multă atenţie perioadelor de dinainte şi după somn
Ar trebui să acorzi mai multă atenţie acestor perioade. Ideal ar fi ca fiecarei perioade să îi acorzi 90 de minute.E important ca înainte de culcare să bei suficentă apă pentru ca somnul tău să nu fie deranjat în timpul nopţii de faptul că îţi este sete, să mergi la toaletă înainte de culcare tocmai pentru a nu te mai trezi din somn să faci acest lucru.
B.H.