Trei zile de doliu naţional în Nepal! BILANŢ NEGRU: peste 12.000 de morţi şi răniţi, în urma cutremurului

Guvernul nepalez a decretat trei zile de doliu, marţi, pentru victimele cutremurului puternic care a avut loc sâmbătă, informează Mediafax. 

Cutremurul devastator de 7,9 grade pe scara Richter a lăsat în urma lui numeroase victime, familii îndurerate şi locuinţe distruse. Numărul morţilorcreşte de la o zi la alta, iar căutările continuă să aibă loc. 

Marţi dimineaţă, guvernul a anunţat un nou bilanţ de 4.535 de morţi şi aproape 8.000 de răniţi şi a decretat trei zile de doliu naţional. Totodată, statul nepalez traversează o perioadă cumplită şi din cauza resurselor limitate de care dispun, pentru a sări în ajutorul populaţiei.

"Nu eram pregătiţi pentru un dezastru de o asemenea amploare", a declarat ministrul de Interne, Ban Dev Gautam. "Nu avem suficiente resurse şi vom avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la toată lumea", a anunţat guvernul. 

Cutremurul cu magnitudinea de 7,8 grade care s-a produs sâmbătă în Nepal a distrus numeroase clădiri în Kathmandu şi a afectat zonele rurale din regiune.Multe persoane din capitala Kathmandu au dormit în aer liber, în parcuri şi pe drumuri. Alimentarea cu energie electrică a fost restabilită în unele zone, dar rămâne intermitentă.

A.M.

Foto: antena3

Citeste si:

Primele declaraţii ale unei românce care a scăpat din infernul din Nepal!

VIDEO / Cel mai vechi simbol din Kathmandu s-a prăbuşit! Ruinele sunt desprinse din filmele de groază


facebook whatsapp twitter pinterest