În fiecare zi de dimineață, primul lucru pe care obișnuiești să-l faci este să pregătești cafeaua. Savurezi o ceașca de cafea că să te trezești mai bine și că să-ți păstrezi energia întreagă zi. Dar, după ce ai terminat cafeaua ce faci cu zaţul rămas? Îl arunci? Ei bine, nu. Zatul de cafea cu numeroasele sale întrebuințări poate face minuni corpului tău, bucătăriei și plantelor tale atât timp cât știi cum să îl folosești.
Zaţul de cafea - dușmanul celulitei
Zaţul de cafea este un inamic al celulitei. Un lucru important este faptul că majoritatea cremelor cu efect anticelulitic au același ingredient comun, și anume cofeină. Știți și voi că astfel de creme nu sunt tocmai ieftine, iar zaţul de cafea te ajută în tratamentul anticelulitic. Este de preferat că acesta să fie folosit cald. Iată ce trebuie să faci: cu zaţul proaspăt și călduț rămas de la cafea, amesteci două linguri de ulei de măsline. Pastă obținută o aplici pe zonele cu probleme, pe care apoi le învelești cu o folie de plastic. Este de preferat să lași să acționeze o jumătate de oră. Repetă acest tratament de trei ori pe săptămâna.
Mască de cafea pentru păr
Pentru îngrijirea şi strălucirea părului, prepară o cafea tare, pe care apoi să o torni pe părul uscat. Timp de 10-15 minute se masează pielea capului după care se acoperă cu un prosop de hârtie (atenţie, cafeaua pătează). Se clăteşte foarte bine, cu apă călduţă din abundenţă, iar rezultatul, chiar şi după prima aplicare, va fi un aspect mătăsos, o strălucire deosebită şi o reîmprospătare a culorii firelor de păr.
Mască facială cu zaţ de cafea
Zaţul de cafea curată şi închide porii, îndepărtează celulele moarte şi tonifică pielea. Combinarea zaţului de cafea cu uleiul de măsline, vitamină E sau gălbenuşul de ou formează o mască revigorantă pentru toate tipurile de ten. Rezultatul? Un ten luminos şi o piele fermă.
Menţine bronzul
Zaţul de cafea are şi rolul de a menţine şi de a reîmprospăta bronzul obţinut în timpul verii. Iar pentru acest lucru este nevoie să fierbi zaţul în apă (de preferat o cană), iar după răcire îl aplici pe piele. Timp de douăzeci de minute, pielea va absorbi cafeaua, apoi se îndepărtează cu apă călâie.
L.F.
Foto: Hepta
Citeşte şi: