Turul culinar al lumii! Uite zece feluri de mâncare care trebuie să le încerci măcar o dată în viaţă
Publicat pe 12.10.2013 la 11:27 Actualizat pe 12.10.2013 la 11:37
Fiecare dintre noi avem unele meniuri preferate şi altele de care nici măcar nu vrem să auzim. Pretenţioşi sau nu vă invităm la cel mai apetisant tur al lumii.
Fiecare dintre noi avem unele meniuri preferate şi altele de care nici măcar nu vrem să auzim. Pretenţioşi sau nu, vă invităm la cel mai apetisant tur al lumii.
1. Barcelona: Dacă ajungi în Barcelona trebuie să faci o oprire la celebrul restaurant Can Majó unde să mănânci paella. Restaurantul este situat pe plajă, iar noi îţi garantăm că vei ieşi de acolo mai fericit ca niciodată. Ei bine, acest "paella" este un preparat bazat pe orez originar din zona lacului Albufera, o lagună pe coasta de est a Spaniei în regiunea Valencia.
2. Napoli: Credem că fiecare dintre noi a mâncat pizza, însă niciuna nu se compară cu cea din Napoli. Se presupune că pizza îşi are originea în Italia, însă oraşul Napoli este renumit pentru ea aşa că dacă aveţi ocazia să ajungeţi aici, trebuie să o încercaţi.
3. Brazilia: Mâncarea naţională a Braziliei este o tocană din carne de vită, carne de porc şi fasole neagră. Această tocană se numeşte Feijoada şi toţi turiştii care ajung în Brazilia primul lucru pe care îl fac este să încerce această specialitate a lor.
4. Japonia: Dacă ajungi în Sukiyabashi Jiro, locuitorii oraşului îţi recomandă sushi. Nu mulţi sunt înnebuniţi după această mâncare, însă faimosul restaurant din documentarul "Jiro Dreams of Sushi" te vor face să te îndrăgosteşti specialitatea lor.
5. Austria: Se spune că este cel mai bun tort din lume, aşa că dacă ajungi la Viena trebuie să îl guşti. Reţeta este inventată de Franz Sacher pentru Kemens Wenzel von Matternich în anul 1832.
6. Germania: Ei bine, în Berlin se numeşte Currywurst şi este fast-food-ul preferat al nemţilor. Este o specialitate de mâncare din Germania ce constă în cârnaţi fripţi acoperiţi cu sos de roşii şi mult curry. Turiştii sunt efectiv îndrăgostiţi de această specialitate şi încearcă să o facă şi acasă, însă niciodată nu va avea acelaşi gust.
7. Belgia: Dacă ajungi în Bruxelles şi nu încerci "Moules", ai mers degeaba. Moules-Frites este un fel de mâncare populară format din midii şi cartofi prăjiţi originare din Belgia. Are o reţetă extrem de uşoară, mai exact se face cu vin alb, ceapă, pătrunjel şi unt şi se servesc cu sos de lămâie şi muştar
8. Cuba: Oraşul Havana este renumit pentru o specialitate care se numeşte Arroz con pollo. Acest fel de mâncare este compus din orez cu carne de pui, legume şi fasole neagră. Este o mâncare tradiţională şi are originea în Spania ca o formă de pilaf.
9. Franţa: Ei bine, aici trebuie să încerci sandwish-ul Croque madame. Este o gustare rapidă compusă dintr-un grătar cu şuncă, brânză şi sos bechamel. Îşi are originea în Franţa, iar prima lui apariţie a fost în anul 1910. Francezii sunt efectiv îndrăgostiţi de acest fel de gustare, ba chiar a fost menţionat în literatura de specialitate, mai exact în volumul doi al lui Proust "În căutarea timpului pierdut" din anul 1918.
10. Tunisia: Lablabi este un fel de mâncare ce are consistenţă între supă şi tocăniţă. Este compusă pe bază de năut într-un usturoi subţire şi chimen. Este o supă cu aromă şi este servită pe bucăţi mici de cruste vechi de pâine. De asemenea poate conţine unele garnituri suplimentare cum ar fi coriandru, pătrunjel sau praz. De obicei acest fel de mâncare este servit în restaurantele ieftine.
Foto: Facebook
Citeşte şi:
Mâncarea NU este duşmanul nostru!