Un român a fost reţinut pentru acte de terorism! Plănuia atacuri cu bombă

© Sursa foto: pixabay.com

A fost alertă în Roman, judeţul Neamţ! Un bărbat a fost încătuşat de cei de la DIICOT şi este acuzat de acte de terorism. Suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore.

Cristian Bîrzu este acuzat de terrorism şi a fost reţinut de procurorii DIICOT, după ce şi-a exprimat intenţia de a ataca cu o bombă trupele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne.

"Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: BÎRZU CRISTIAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de acte de terorism, faptă prevăzută de art. 32 alin. 1 lit. b din Legea 535/2004, raportat la art. 206 alin . 1 C.p, din Legea 535/2004, iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi trafic de migranți şi PINTILIE GABRIEL, AŞTEFĂNOAEI CRISTIAN şi MANDACHE CONSTANTIN, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.

În fapt s-a reţinut că inculpatul Bîrzu Cristian, domiciliat în Roman, judeţul Neamţ, cetăţean român convertit la islam şi identificat cu indicatori de radicalizare, după ce a executat o pedeapsă privativă de libertate în regim de penitenciar în Germania și în Romania, şi-a exprimat intenţia de a comite atacuri cu bombă la adresa trupelor speciale ale Ministerului Afacerilor Interne care ar încerca capturarea sa în vederea reîncarcerării, acesta aflându-se sub măsura controlului judiciar într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Bacău." se arată în comunicatul dat de cei de la DIICOT.

În urmă cu câţiva ani, Cristian Bîrzu, care e din Roman, a stat după gratii atât în România, cât şi în Germania. Mai mult, el se convertise la islam şi se auto-radicalizase, spun anchetatorii. Ba chiar considera că atentatele teroriste sunt un mod de rezolvare a unor probleme socio-religioase.

Bărbatul a fost dus în faţă magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Dacă vrei să fii la curent cu cele mai noi ştiri din ţară, dar şi din întreaga lume, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem şi pagină de Instagram.

D.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro