Verdele, noua culoare ce "se poartă" în materie de sănătate. Uite ce efect au legumele verzi asupra organismului!
Publicat pe 01.08.2013 la 23:45 Actualizat pe 01.08.2013 la 23:45
Cu atâtea alimente miraculoase pe piaţă este cam greu sa te decizi ce anume trebuie să mănânci. Iată cum verdele te poate ajuta să alegi mai uşor ce să consumi.
Cu atâtea alimente miraculoase pe piaţă este cam greu sa te decizi ce anume trebuie să mănânci. Iată cum verdele te poate ajuta să alegi mai uşor ce să consumi.
Legumele verzi sunt o categorie care este destul de neglijată, dar care ar merita mult mai multă atenţie din partea noastră. Legumele verzi sunt ticsite de antioxidanţi, vitamine, minerale şi alte substanţe benefice pentru organism, iar nutriţioniştii le recomandă în diete, deoarece au efect detoxifiant şi contribuie la topirea stratului de grasime! Este recomandată includerea în dietă a fructelor şi legumelor de culoare verde pentru că ajuta la reducerea riscului de cancer şi asigurarea unui aspect sănătos al corpului. Iată doar câteva alimente verzi şi beneficiile lor:
- broccoli este considerată o legumă-minune pentru că există dovezi conform cărora previne cancerul. Mai este recomandată şi celor care suferă de boli de inimă. Leguma este “împachetată" cu cantitatea ideală de fier pentru cei care suferă de anemie.
- spanacul conţine o serie de substanţe bune pentru organism, cum ar fi vitamina C şi A care ajută la vedere, dar şi la păstrarea unei pieli sănătoase.
- salata verde are o diversitate de substanţe nutritive, oferind vitaminele A,B şi C, acid folic, mangan dar şi crom. Pentru doamne şi domnişoare salata verde este ideală ţinând cont că are un nivel scăzut de calorii.
- castravetele un aliat de nădejde al celor care doresc să slăbească, însă poate fi benefic şi din prisma numeroaselor vitamine, proteine şi minerale pe care le conţine şi care fac din această legumă o alegere excelentă pentru sănătate.
Foto: Facebook