Vești proaste pentru români! Un aliment consumat de foarte multe persoane este pe cale să dispară
Publicat pe 24.02.2024 la 10:08 Actualizat pe 24.02.2024 la 10:08
Vești proaste pentru români! Un aliment consumat de foarte multe persoane este pe cale să dispară. Iată despre ce este vorba!
- Vești proaste pentru români
- Un aliment consumat de mulți este pe cale de dispariție
Un produs alimentar larg răspândit în dieta românilor se confruntă cu riscul dispariției, urmare a deciziei Uniunii Europene de a interzice un pesticid esențial pe care agricultorii se sprijineau pentru a proteja recoltele.
Vești proaste pentru români! Un aliment consumat de mulți este pe cale de dispariție
Fermierii din Spania trag un semnal de alarmă cu privire la dispariția orezului utilizat în paella, după ce Uniunea Europeană a interzis un fungicid esențial pentru protecția culturilor. Lipsind triciclazolul, un ingredient activ crucial în produsele utilizate pentru combaterea ciupercilor parazite, există șanse minime pentru cultivarea varietății de orez necesare pentru prepararea paella-ului tradițional.
Diversele ferme din regiunea Valencia au raportat că producția lor de „orez bombă”, un soi cultivat predominant în Spania, a înregistrat o scădere semnificativă în anul 2023, ajungând la aproximativ jumătate față de media ultimilor 10 ani, din cauza infecției cu ciuperca Pyricularia.
În anul 2018, Uniunea Europeană a revocat autorizația pentru utilizarea unui pesticid numit triciclazol, considerându-l dăunător sănătății umane. Fermierii afirmă că au folosit acest pesticid timp de 40 de ani pentru a lupta împotriva unui parazit care afectează recoltele de orez.
Fermierii sunt deosebit de nemulțumiți de faptul că UE continuă să aprobe importurile de orez care conțin urme mici de fungicid. Scăderea producției de „orez bombă” a dus la o dublare a prețurilor în ultimii trei ani.
Ce trebuie să știi despre orezul roșu, negru sau brun
Acum îți vom spune tot ce trebuie să știi despre orezul roșu, negru sau brun. Fie că este alb, roșu sau brun, orezul rămâne o alegere sănătoasă și recomandată pentru cei care urmează o dietă echilibrată. Disponibil în diverse forme și culori, calitatea și caracteristicile acestuia depind în mare măsură de modul în care este cultivat și de specia sa.
De exemplu, orezul alb este cunoscut pentru boabele sale mai mici, în timp ce orezul brun are boabe mai mari și mai rotunde.
Orezul negru este adesea asociat cu preparatele sofisticate și este comparat uneori cu caviarul datorită aspectului său. Datorită prezenței unei substanțe specifice, aceeași găsită în afine sau mure, orezul negru obține o nuanță neagră distinctivă. Acest tip de orez este considerat mai rar și mai prețios în comparație cu alte soiuri.
În plus, orezul negru este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și este considerat foarte benefic pentru sănătatea digestivă. Deși este preferat în multe restaurante de lux, acesta nu este asociat cu un preț exorbitant.
Orezul roșu se remarcă prin bobul său mai lung în comparație cu orezul alb și conține antociani, pigmentul care îi conferă culoarea caracteristică. Acest tip de orez este frecvent utilizat în bucătăria asiatică, dar poate fi integrat cu succes într-o varietate de rețete, înlocuind orezul alb.
Citește și: Ingredientul secret pe care trebuie să îl adaugi neapărat în pilaful de orez. Îi schimbă complet gustul