VIDEO / 7 EXERCIŢII de yoga pentru a avea sâni fermi şi frumoşi! Rezultatele sunt vizibile!
Publicat pe 18.02.2017 la 16:30 Actualizat pe 18.02.2017 la 16:35
Chiar dacă a trecut ceva timp de când a devenit majoră sau... mamă... orice femeie își dorește să aibă sâni frumoși. Mai ales după ce și-au pierdut fermitatea. Cu toate acestea, sunt puține reprezentante ale sexului frumos care știu ce pot face pentru a-i păstra astfel. Acum tu ești pe cale să descoperi câteva dintre aceste trucuri, care dacă sunt aplicate cu regularitate, vor contribui a redobândirea frumuseții bustului.
Chiar dacă a trecut ceva timp de când a devenit majoră sau... mamă... orice femeie își dorește să aibă sâni frumoși. Mai ales după ce și-au pierdut fermitatea. Cu toate acestea, sunt puține reprezentante ale sexului frumos care știu ce pot face pentru a-i păstra astfel. Acum tu ești pe cale să descoperi câteva dintre aceste trucuri, care dacă sunt aplicate cu regularitate, vor contribui a redobândirea frumuseții bustului.
Yoga e o cale spre autocunoaştere şi eliberare, dar şi un mod de desăvârşire fizică, ce urmăreşte atingerea controlului asupra corpului şi a minţii.
Aceasta e o listă cu 7 exerciții de yoga ce te vor ajuta să ai sâni fermi și frumoși:
1. Postura de yoga Războinicul – Virabhadrasana
Alte avantaje: Întărește mușchii picioarelor și mușchii abdomenului.
Cum faci asta: Depărtează-ți mult picioarele, apoi pe cel drept întoarce-l către exterior. Cel stâng stă întins, cu laba piciorului ușor întoarsă către interior. Întreaga parte superioară a corpului trebuie să rămână relaxată. Ridică-ți brațele și ține-le întinse la nivelul umerilor, cu palmele îndreptate către jos.
Împinge-te către piciorul drept, cel care este întins la exterior. Acesta se va îndoi și trebuie să ai grijă să formezi cu el un unghi de 90 de grade. Ai grijă la coloană să rămână în permanență dreaptă și să nu îți lași genunchiul să treacă de linia degetelor de la picioare.
Repetă de 7-10 ori și apoi fă același lucru cu piciorul stâng.
2. Postura de yoga Triunghiul – Trikonasana
Alte avantaje: îmbunătățește zonă taliei și ajută treptat la eliminarea părții laterale a grăsimilor depuse pe centură abdominala, pe care o și tonifica, împreună cu musculatură picioarelor și a umerilor.
Poți adopta această postură, astfel: se depărtează picioarele în lateral, cu tălpile paralele, apoi se răsucește mai întâi talpa dreaptă către exterior;
Se ridică brațele în lateral, la nivelul umerilor și pe expirație se apleacă trunchiul spre dreapta. Brațul stâng va ajunge perpendicular pe tavan, în timp ce brațul drept va fi perpendicular pe podea. Capul rămâne fie în prelungirea coloanei, fie se răsucește ușor astfel încât privirea să ajungă la un unghi de 45 grade cu degetele mâinii stângi;
Se respiră normal, de voie și se menține poziția, în funcție de posibilități, între 30 secunde și 4 minute. Revenirea se face lent și, după aproximativ 30 secunde, timp în care coloana și mușchii revin la normal, se va face postura exact opus practicii anterioare;
Timp total de practică: între 2 și 10 minute. Recomandată în special celor care au scolioză.
3. Postura Cobrei – Bhujangasana
Această postură întinde musculatură abdominală și remodelează forma abdomenului. Este una dintre cele mai bune asana de practică atunci când vine vorba de eliminarea stresului (unul din principalii factori, care duc la îngrășare), întrucât reglează activitatea cortizolului (hormonul stresului), reducând după doar 3 minute de practică nivelul acestuia.
Este benefică și pentru flexibilizarea coloanei în zonă lombara, dar este interzis să fie practicată în cazul discopatiilor lomabare cu deplasarea vertebrelor către în față. întărește musculatură brațelor, a spatelui și reduce curbură coloanei cifotice (cocoașa). Va tonifia abdomenul și îți va îmbunătăți postura.
Bhujangasana se practică în felul următor: Culcat pe burtă și cu picioarele relaxate, se așează brațele aproximativ sub zona umerilor. Pe inspir, se ridică trunchiul, îndoind coloana, în special în zona lombara. Dacă jena din timpul practicii, în zona lombara, este foarte mare, atunci se ajustează postura și se deplasează palmele mai în față și mai în lateral, până când ne simțim suficient de confortabil. Se păstrează postura între 1 și 5 minute. Revinirea din postură se face încet și se rămâne aproximativ jumătate de minut culcat pe burtă, pentru a da timp și spațiu coloanei și mușchilor să revină la normal.
4. Postura Arcului sau Dhanurasana
Staţi pe burtă. Îndoiţi genunchii şi apucaţi gleznele cu mâinile. Simultan ridicaţi genunchii şi pieptul de pe sol. Gâtul trebuie sa fie ţinut drept și extins, nu aplecat spre piept. Asiguraţi-vă că genunchii sunt depărtaţi astfel încât să se încadreze în linia şoldurilor. Şi această postură joacă un rol important în atingerea unei stări de bine a întregului organism: fortifiază muşchii umerilor, ai spatelui şi ai mâinilor; previne constipaţia; creşte nivelul de energie; îmbunătăţeşte circulaţia periferică şi ameliorează durerile blânde de spate.
Încearcă să stai în această poziție timp de 30 de secunde, potrivit brightside.me.
5. Postura de yoga Roata sau Chakrasana
Această postură îți tonifică mușchii brațelor, spatelui și toracelui, dar are și un efect de îmbunătățire a posturii prin creșterea flexibilității coloanei. Este foarte asemănătoare cu exercițiul "podul", pe care sigur l-ai făcut la școală, la orele de educație fizică.
Specialiștii recomandă să stați în această poziție timp de 30 de secunde.
6. Shirshasana sau Postura de yoga "stând în cap"
Stândul în cap este considerat “regele posturilor yoga” datorită efectului pe care îl are asupra întregului corp. Stimulează circulaţia sângelui la nivelul creierului, ajutând la mărirea capacităţii de memorare; te scapă de durerile de cap, precum şi de problemele cu somnul sau coloana vertebrală; oferă vitalitate, energie; elimină stările de anxietate şi de nervozitate.
Nu este o postură recomandată sportivilor, doar dacă au o viaţă disciplinată şi o dietă specifică. În schimb, ei pot încerca poziţia lumânării.
7. Postura de yoga Cămila
Această poziție mai poartă denumirea Ustrasana și este foarte eficientă pentru a tonifia mușchii spatelui, pieptului și abdomenului. Stai în această postură timp de 30 de secunde.
Iar la final trebuie să reții câteva aspecte esențiale. Este mai importantă pregătirea pentru realizarea unei posturi faţă de timpul propriu-zis petrecut într-o poziţie. Nu trebuie să te forţezi să reuşeşti realizarea unei asana perfecte din prima încercare. Pas cu pas vei putea să obţii o poziţie corectă şi de durată.
D.D.
- vido
- beauty
- yoga
- exercitii de yoga
- sani
- sani fermi
- sani frumosi
- postura de yoga razboinicul
- virabhadrasana
- postura de yoga triunghiul
- trikonasana
- postura cobrei
- bhujangasana
- postura arcului
- dhanurasana
- postura de yoga roata
- chakrasana
- postura de yoga stand in cap
- salamba sirsasana
- postura camilei
- postura de yoga a camilei
- ustrasana
- spynews
- spynews.ro