VIDEO / Care sunt beneficiile, dar şi pericolele la care ne expunem atunci când consumăm prea mult peşte
Publicat pe 03.02.2017 la 18:00 Actualizat pe 03.02.2017 la 18:04
Atunci când vine vorba despre o alimentaţie sănătoasă, peştele este recomandat de toată lumea deoarece conţine un nivel ridicat de Omega 3 şi o sursă importantă de nutrienţi.
Atunci când vine vorba despre o alimentaţie sănătoasă, peştele este recomandat de toată lumea deoarece conţine un nivel ridicat de Omega 3 şi o sursă importantă de nutrienţi.
”Reduce riscul de accidente vasculare cerebrale și îmbunătățește statusul medical. Toate studiile demonstrează că beneficiile depășesc cu mult riscul, iar aici mă refer la mercur.”, a declarat medicul nutriționist Simona Carniciu.
Consumul de peşte întăreşte oasele, vă ajută să slăbiţi şi vă menţine inima şi mintea sănătoase. Niciun peşte nu conţine atâtea grăsimi cât are cea mai slabă carne, de exemplu, pieptul de curcan, conform Antena Stars.
Grăsimea de peşte este saturată în proporţie de 70% cu apă, ceea ce face ca acest aliment să fie slab din punct de vedere caloric. În plus, conţine vitamine precum vitamina A, B3, B6, B12, D, dar şi minerale precum fosfor, calciu, iod, cupru, magneziu care sunt foarte preţioase pentru organsim. Persoanele care mănâncă peşte de 2-3 ori pe săptămână sunt mai puţin depresive şi sunt ferite de apariţia bolilor de inimă, iar explicaţia stă în existenţa acizilor graşi şi Omega 3.
Singurul dezavantaj atunci când vine vorba despre consumul de peşte este existenţa mercurului. În funcţie de nivelul de expunere la mercur, există diverse reacţii şi simptome. Astfel, un nivel ridicat de mercur în organism poate duce la scăderea nivelului de IQ, întârzieri în mers şi vorbit la copiii de vârstă mică. În cazul adulţilor, un nivel crescut de mercur în organism poate duce la schimbări bruşte de comportament şi lipsa coordonării mişcărilor. Ba chiar şi valorile mici de mercur care se regăsesc în peşte sunt legate de modificări subtile în dezvoltarea sistemului nervos şi un posibil risc crescut de boli cardiovasculare. Totuşi, două-trei porţii de peşte pe săptămână sunt indicate, dar atunci când le alegeţi cu mare atenţie.
D.S.