VIDEO / Lovitură de teatru în dosarul şmecherului cu bolid care a îngrozit România!

Autorul unuia dintre cele mai controversate accidente de circulaţie, acuzat de tentativă de omor după ce a împins pe trotuar un alt şofer, nu poate fi condamnat, din cauza anchetatorilor!

Iulian Sănducu, individul care a şicanat în trafic şi lovit, în 2015, un autoturism Dacia Logan în zona Fântânii Mioriţa din Capitală, nu poate fi condamnat, fiindcă Institutul Naţional de Expertize Criminalistice tergiversează, de jumătate de an, procesul. La un termen care a avut loc toamna trecută, judecătorii au solicitat ca instituţia amintită să întocmească un raport de expertiză, pentru a putea da un verdict, însă, de atunci, procesul se tot amână, întrucât probele solicitate nu au fost depuse la dosar. Iată ce au solicitat magistraţii, pentru elucidarea împrejurărilor evenimentului: „Se emite adresă către Institutul Naţional de Expertize Criminalistice, în vederea efectuării expertizei, comunicându-i-se totodată obiectivele expertizei încuviinţate, după cum urmează : A. Analiza imaginilor video în care este surprins evenimentul rutier în care sunt implicate autovehiculele VW Touareg şi Dacia Logan: - Îmbunătăţirea imaginilor video puse la dispoziţie ; - Stabilirea principalelor momente ale evenimentului: v. Momentul frânării; vi. Momentul aprinderii luminilor de avarie ale autovehiculului VW Touareg; vii. Pozitia celor două autovehicule în momentul de început al manevrei spre dreapta efectuate de autoturismul VW Touareg; viii. Evoluţia vitezelor de deplasare ale celor două autovehicule; B. Dinamica accidentului de trafic terestru în care sunt implicate au autovehiculele VW Touareg şi Dacia Logan: - Direcţiile de deplasare şi evoluţia vitezelor de deplasare ale celor două autovehicule; - Pozitia celor două vehicule în momentul impactului; - Deplasarea celor două autoturisme implicate după momentul impactului, inclusiv prin raportare la ceilalţi participanţi la trafic (autovehicule, pietoni, etc); - Stabilirea condiţiilor de trafic urmând a se preciza dacă era oportună această manevră în contextul astfel stabilit; - Dacă manevra efectuată a fost determinată de un alt eveniment petrecut în trafic; - Stabilirea relaţiilor de timp în care s-au derulat secvenţele accidentului ; - Simularea evenimentului cu ajutorul unui program specializat. - D. Expertizarea caroseriei autoturismului VW Touareg, proprietatea inculpatului”.

Iulian Sănducu a fost acuzat de tentativă de omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în 2015. Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la 4 iulie 2015, "în jurul orelor 10:15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, Iulian Şerban Sănducu a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt participant la trafic (...), aflat într-un autoturism marca Dacia Logan împreună cu părinţii săi". În momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, Iulian Şerban Sănducu a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat. În urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circula pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton, a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediata apropiere a acestuia. "Prin acţiunea violentă descrisă mai sus (...) în prezenţa a numeroşi participanţi la trafic, incidentul fiind totodată amplu relatat în presă, au fost tulburate ordinea şi liniștea publică, aducându-se astfel o atingere relaţiilor referitoare la convieţuirea socială", au explicat procurorii.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro