VIDEO / Lucrul neștiut despre părintele Arsenie Boca. Ce și-a dorit să facă, în afară de lucrurile sfinte
Publicat pe 15.03.2016 la 22:26 Actualizat pe 15.03.2016 la 23:01
Ucenicul părintelui Arsenie Boca a fost invitat și în această seară la ”Agentul VIP”, unde a vorbit despre viața neștiută a celui considerat ”Sfântul României”.
Ucenicul părintelui Arsenie Boca a fost invitat și în această seară la ”Agentul VIP”, unde a vorbit despre viața neștiută a celui considerat ”Sfântul României”.
Acesta a dezvăluit ce talente ascunse avea părintele îngropat la Mănăstirea Prislop, un lucru neștiut de către multă lume:
”La el erau îmbinate cu un flux al Duhului Sfânt. Poate nu știți, dar voia să se facă și pilot. Mi-a spus dânsul. Știa să și cânte la pian foarte bine. Am auzit că a fost chemat de mai multe ori de familia Ceaușescu și au vrut să se folosească de darurile sale. Eu am simțit și din vorbele dânsului că nu l-au prea receptat cum trebuie. Nu a fost o vedetă în privința vocii, însă avea o voce fină și vibrantă, care recepta Divinitatea. Avea multiple talente și în fizică ”, a dezvăluit ucenicul Părintelui, părintele Petre.
Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vața de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Sinaia), părinte ieromonah, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, unde datorită personalității sale veneau mii și mii de credincioși, fapt pentru care a fost hărțuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, închis la Securitatea din Brașov, dus la Canal, închis la Jilava, București, Timișoara și la Oradea. A pictat biserica din Drăgănescu (la 25 Km de București). Icoana Maicii Domnului cu Pruncul, din altarul Bisericii Sfântul Elefterie din București, a fost pictată de către părintele Arsenie Boca.
Arsenie Boca este considerat de către unii din ucenicii săi ca fiind cel mai mare duhovnic român al secolului XX. La mormântul său de la Mănăstirea Prislop din Țara Hațegului, se perindă zilnic sute de pelerini, informează Wikipedia.org.
V.M
Citește și: