VIDEO MEMORABIL / 26 de ani de la ultimul discurs al Președintelui Nicolae Ceaușescu
Publicat pe 21.12.2015 la 09:59 Actualizat pe 21.12.2015 la 10:07
Pe 21 decembrie 1989, România a luat o cotitură importantă. În acea zi, Nicolae Ceașescu, fostul președinte al țării, a rostit ultimul său discurs, în fața a zeci de mii de persoane.
Pe 21 decembrie 1989, România a luat o cotitură importantă. În acea zi, Nicolae Ceașescu, fostul președinte al țării, a rostit ultimul său discurs, în fața a zeci de mii de persoane.
În Piața Palatului Republicii, în fața oamenilor participanți la mitingul împotriva sa, Nicolae Ceaușescu a încercat, pentru ultima oară să îi convingă pe cetățeni de intențiile sale bune:
”Dragi tovarăşi şi prieteni, cetăţeni ai Capitalei României socialiste, Doresc în primul rând să vă adresez dumneavoastră, participanţilor la această mare adunare populară, tuturor locuitorilor municipiului Bucureşti, un salut călduros, revoluţionar, împreună cu cele mai bune urări de succes în toate domeniile de activitate.
Doresc, de asemenea, să adresez mulţumiri iniţiatorilor şi organizatorilor acestei mari manifestări populare din Bucureşti, considerând aceasta că o expresie a hotărârii întregului nostru popor de a acţiona cu toată puterea, în strânsă unitate, în jurul partidului, pentru apărarea independenţei, integrităţii şi suveranităţii României. Aceasta constituie una din problemele fundamentale ale întregii noastre naţiuni. Înainte de toate, doresc să vă informez pe dumneavoastră despre o importantă hotărâre adoptată în această zi de Comitetul Politic Executiv al Comitetului Central al partidului privind nivelul de trăi al oamenilor muncii.
Am hotărât în această dimineaţă că, începând de la 1 ianuarie, să majorăm în cursul anului viitor retribuţia minimă de la 2.000 la 2.200 lei. De această majorare importantă vor beneficia peste 1.500.000 de oameni ai muncii. Tot de la 1 ianuarie, vom majora alocaţiile pentru copii, între 30-50 de lei. În raport cu numărul de copii şi de retribuţia oamenilor muncii - ceea ce constituie un ajutor puternic, pentru circa 4.400.000 de copii ai patriei noastre. De asemenea, se vor introduce indemnizaţii de naştere, de l.000 de lei, pentru toate femeile, cu începere de la primul copil, iar, în continuare, pentru femeile care nasc doi sau mai mulţi copii indemnizaţia la naştere va fi de 2.000 de lei pentru fiecare copil - ceea ce constituie, de asemenea, un puternic stimulent, de ajutor pentru mamele, pentru femeile patriei noastre”, a zis fostul Președinte.
Oamenii l-au întrerupt încă din primul minut de discurs și au început să scandeze împotriva sa, fapt care l-a intrigat.
Pe 25 decembrie, Nicolae Ceaușescu a fost executat la Târgoviște, împreună cu soția sa, Elena, după un proces sumar.
Parlamentul se va reuni, astăzi, într-o ședință solemnă pentru a marca împlinirea a 26 de ani de la Revoluția din 1989.
Nicolae Ceaușescu a fost un om politic comunist român, secretar general al Partidului Comunist Român, șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989
V.M
Citește și:
Amănunte incredibile despre faţa nevăzută a copiilor lui Nicolae Ceauşescu! Au dus o viaţă de lux, dar ce preţ plătit pentru asta?
Cum a fost alungat duhul lui Ceaușescu din vila de protocol de la Predeal? Proprietarul a apelat la ULTIMA SOLUȚIE pentru a vinde proprietatea
Scandal uriaș pentru Casa Poporului! Motivul nemulțumirilor este de-a dreptul halucinant