VIDEO / O tânără de 22 de ani a suferit 69 de operații, după ce a luat dintr-un spital din Iaşi un cocktail de infecţii

Ana Maria a fost operată de 69 de ori © Sursa foto: captură observator.tv

Povestea unei tinere de 22 de ani aduce din nou, în prim-plan, una dintre cele mai grave probleme din sistemul medical. Cea a bacteriilor luate de pacienţi din spitale. 

În doar 5 ani, fata a suferit 69 de operaţii.Totul după ce a luat dintr-un spital din Iaşi un cocktail de infecţii rezistente la antibiotic, potrivit Observator.tv.

Pentru Ana Maria, coşmarul a început pe 20 ianuarie 2012. Avea atunci 17 ani şi a mers la Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi pentru o analiză. O angiografie care presupune introducerea unui cateter într-o arteră pentru a monitoriza, în timp real, vasele de sânge. După o săptămână, au apărut frisoanele, febra şi inflamarea zonei unde a fost introdus cateterul. După alt set de analize a realizat că a fost infectată cu trei bacterii extrem de pericolease, dezvoltate şi modificate genetic în mediul din spital. 

De atunci, timp de 5 ani şi jumătate, Ana Maria a îndurat 69 de operaţii pentru rănile infectate şi pentru reconstrucţia ţesuturilor necrozate. În medie, o intervenţie pe lună.

În aceşti ani, Ana-Maria a intrat de 4 ori în comă din cauza septicemiei. Ultima dată, i s-a declarat chiar şi decesul. Acum, are aproape tot piciorul decopertat de piele, iar din ţesutul muscular i-a rămas un sfert. Cu greu se mai poate deplasa şi fiecare pas înseamnă pentru ea un chin.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

D.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro