VIDEO / "Pancreatita", boala necruțătoare care a răpus-o pe Ionela Prodan. Care sunt primele simptome
Publicat pe 17.04.2018 la 12:57 Actualizat pe 17.04.2018 la 13:10
Ionela Prodan a murit din cauza unei boli necruțătoare, la pancreas. Doctorii susțin că pancreasul se poate inflama și din cauza grăsimilor, dar mai ales a stresului, iar primele simptome sunt legate de sistemul digestiv.
Ionela Prodan a murit din cauza unei boli necruțătoare, la pancreas. Doctorii susțin că pancreasul se poate inflama și din cauza grăsimilor, dar mai ales a stresului, iar primele simptome sunt legate de sistemul digestiv.
Ovidiu N. Peneş a dezvăluit în cadrul emisiunii "Star Matinal" de la Antena Stars care sunt primele simptome ale problemelor pancreasului şi ce este de făcut.
"Pancreasul e un organ care se află în partea superioară a abdomenului. Are funcţii multiple în organismul nostru. Produce nişte enzime care digeră alimentele. Are un rol eenţial în digestie. Are rol de a produce hormoni care reglează glicemia. (...) Anumite cancere pt să afecteze pancreasul. El poate să sufere multiple patologii. Majoritatea lucrurilor toxice: alcoolul, excesele de grăsime, saturate, de malformaţii genetice. El se poate inflama. Dacă se inflamează el se umflă şi începe să nu mai aibă funcţia firească. Iniţial nu mai secretă enzimele digestive, pacienţii au simptome de probleme dgestive, nu mai tolerează alimentele, în timp dezvoltă şi mecanisme de malabsorbţie.
Citeşte şi - Aici va fi înmormântată Ionela Prodan! Tot în cimitirul Bellu se află şi mormântul primului bărbat pe care l-a iubit
Toate alimentele au nevoie să fie făcute mici să ajungă în sânge. Dacă el nu funcţionează cum trebuie apar probleme metabolice. Când apare inflamaţia de pancreasc încep enzimele să nu mai meargă doar în tubul digestiv şi ce varsă şi în sânge. Încep să apară mari probleme, serioase, în întreg organismul. Scazi în greuatte dacă pancreatita e cronică. Încep să fie afectaţi plămânii care se umple de lichid. Durerea poate să radieze în spate sau poate să dea dureri şi în partea superioară sau inferioară a inimii. Sângele nostru începe să nu mai funcţioneze cum trebuie şi pot apărea complicaţii severe. Rinichii nu mai funcţionează, ficatul suferă şi el de insuficienţă renală. O pancreatită acută poate să fie şi trecătoare dacă este o infecţie virală", a spus medicul Ovidiu N. Peneş.
Dacă vrei să fii la curent cu cele mai importante ştiri, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
R.P.