VIDEO Şocant! Zborul MH17 a fost doborât "din eroare" de către oameni slab pregătiţi

O lume întreagă a fost înfiorată de tragicul accident aviatic din Ucraina în care şi-au pierdut vieţile 298 de persoane. Pe data de 17 iulie, zborul MH17 către Kuala Lumpur a fost doborât de o rachetă militară la graniţa dintre Ucraina şi Rusia, după ce a decolat din Amsterdam.

 "Explicaţia cea mai plauzibilă este că e vorba de o «eroare» şi că racheta a fost lansată de un echipaj «slab pregătit», dat fiind faptul că sistemul utilizat - o baterie de rachete sol-aer de fabricaţie rusească Buk - necesită un anumit grad de cunoaştere şi de pregătire. Chiar dacă racheta a fost lansată dintr-o zonă controlată de rebeli, este imposibil, pentru moment, de spus cine a apăsat butonul şi de ce, a adăugat acest oficial", a anunţat marţi un oficial american din domeniul securităţii, sub acoperirea anonimatului, conform mediafax.ro.

El a subliniat, de altfel, că serviciile americane de informaţii nu sunt în măsură să spună dacă ruşii erau prezenţi sau nu la baterie în momentul lansării rachetei. În plus, serviciile americane de informaţii nu deţin dovezi că ruşii i-ar fi instruit pe separatişti să folosească rachetele de tip Buk - un sistem antiaerian relativ modern şi sofisticat.

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airline s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Doneţk şi efectua o cursă Amsterdam-Kuala Lumpur. 298 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică ce a avut loc în după-amiaza zilei de 17 iulie, la graniţa dintre Rusia şi Ucraina.

A.D.

Citeşte şi:


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro