VIDEO / Are doar şapte ani, dar arată de 80! Imagini cutremurătoare cu boala care transformă copiii în bătrâni

Sursa foto: Captura Youtube

Anjali Kumari (7 ani) şi Keshav Kumar (1 an şi 6 luni), doi copii ai unei familii din India, suferă de o boală necruţătoare care se numeşte Progeria, Cutis Laxa-. Acestă maladie îi îmbătrâneşte prematur. Astfel, fizicul lor seamână cu a unor bătrâni şi, pe lângă aspect, le afecteză şi starea de sănătate.

Familia are trei copii, dintre care primul născut este sănătos, dar ceilalţi doi suferă de o formă rară de Progeria, o boală cruntă care îmbătrâneşte prematur copiii. Aceştia prezintă piele ridată, lăsată, dar şi simptome specifice înaintării în vârstă: dureri articulare, probleme respiratorii, afecţiuni de vedere, dar şi imunitate scăzută, scrie Daily Mail, citat de MEDIAFAX.

Procesul de îmbătrânire se manifestă atât la exteriorul corpului, cât şi în interiorul organismului. Afecţiunea atinge aproximativ unul din 4 milioane de nou născuţi, efectele acesteia fiind vizibile de la vârsta de 4 ani. Rareori, copiii suferinzi ajung la vârsta de 14 ani.
 
Progeria poate afecta şi adulţii, îmbătrânirea accelerată începând în timpul maturităţii, având aceeaşi rată de progres ca şi la copii. În majoritatea cazurilor, Cutis Laxa este o boală ereditară, dar poate fi şi dobândită în urma unor afecţiuni acute, boli autoimune sau afecţiuni ale nervilor.
 
În prezent, nu există un tratament care poate vindeca afecţiunea sau măcar stopa evoluţia ei, dar prin monitorizare regulată şi descoperirea bolii din timp, se poate prelungi durata de viaţă a celui afectat.

T.S

Citeşte şi:
FOTO / Povestea impresionantă al lui Aspen, cel mai popular căţel de pe internet!
VIDEO / Are o avere de 780 de milioane de dolari, dar locuieşte într-o rulotă de 20 de metri pătraţi! Povestea incredibilă a unui celebru om de afaceri


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro