Virusul Zika, din ce în ce mai periculos! Medicii au descoperit o nouă cale prin care oamenii pot fi infectaţi

Sursa foto: Hepta

Cadrele medicale braziliene au confirmat, din păcate, că virusul Zika se poate transmite şi prin alte căi decât cele anunţate anterior.

Un pacient din Sao Paolo care a fost internat în spital din cauza rănilor suferite după ce a fost împuşcat. Acesta a fost infectat cu virusul Zika după ce a primit multiple transfuzii de sânge în aprilie 2015. Autorităţile au anunţat că unul dintre donatori era infectat cu virusul Zika, scrie MEDIAFAX.

Până acum, în centrele de recoltare de sânge s-au găsit două cazuri de persoane infectate cu acest virus necruţător.  Posibilitatea de infectare cu virusul Zika prin transfuziile de sânge dă o amploare şi mai mare a acestei probleme. Virusul se transmite, de regulă, prin înţepătura ţânţarilor din special Aedes. Dar, marţi, oficialii americani din Texas au raportat că o persoană din Dallas a fost infectată cu virusul Zika după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o altă persoană care a călătorit în Venezuela, unde virusul este prezent şi se răspândeşte prin ţânţarii Aedes.

Cazurile de infectare cu virusul Zika au căpătat amploare în America, Brazilia fiind cea mai afectată ţară de acest virus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că virusul urmează să se răspândească în toate ţările din Americi, iar luni a clasificat virusul o urgenţă medicală globală.

Virusul Zika purtat de ţânţari din specia Aedes este considerat a fi responsabil de malformaţiile cu care se nasc unii copii - au capul subdezvoltat, ceea ce cauzează probleme majore de dezvoltare, conducând chiar şi la moartea acestora. Şi în mai multe state europene au fost raportate cazuri de febră Zika, printre care Germani, Marea Britanie, Danemarca, Irlanda.

T.S

Citeşte şi:
Alertă medicală în România! Doi români suspecți de Zika, la Brașov
S-a declarat STARE GENERALĂ de URGENŢĂ în cazul virusul Zika! Mii de femei de pe glob sunt în pericol


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
TOATE STIRILE NOASTRE CONTINUA PE FACEBOOK

Alătură-te celor 300.000 de fani spynews.ro!

A1.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro
DivaHair.ro