Yummy! Te lingi pe degete! Învaţă să faci mici după reţeta originală
Publicat pe 01.05.2014 la 09:27 Actualizat pe 01.05.2014 la 09:47
1 Mai fără mici nu există, aşa că dacă vrei să faci mititeii cu mâna ta, îţi dăm reţeta originală.
1 Mai fără mici nu există, aşa că dacă vrei să faci mititeii cu mâna ta, îţi dăm reţeta originală.
În rețeta originală, se folosea carnea de vacă de la gât care se dădea de două ori prin mașină. Dacă era prea slabă carnea, se adăuga seu de vacă sau de oaie, între 100 și 150 de grame pentru fiecare kilogram cântărit de carne.
Se fierbea o zeamă din oase de vacă cu măduvă, 500 de grame de oase la fiecare kilogram de carne, care se lăsa la scăzut bine.
Pentru fiecare kilogram de carne, se puneau: opt grame de piper proaspăt pisat mărunt, 12 grame de cimbru uscat cât mai proaspăt pisat mărunt, patru grame de enibahar pisat mărunt, două grame de coriandru pisat mărunt, două grame de chimion turcesc pisat mărunt, un gram de anis stelat pisat mărunt, opt grame de bicarbonat de sodiu, o linguriță de zeamă de lămâie, o lingură de untdelemn și o căpățână de usturoi.
Se frământa carnea o oră, adăugând la început bicarbonatul de sodiu, care se stingea cu zeama de lămâie. Jumătate din zeama de oase și toate celelalte condimente, în afară de usturoi, se adaugau treptat, scrie dcnews.ro.
Amestecul se acoperea și se dădea la frigider o zi și o noapte. Apoi se scotea, se frământa, din nou, cu restul de zeamă de oase. Ulterior se făcea un mujdei din căpătâna de usturoi și se mai frământa amestecul un sfert de ceas. Amestecul se dădea la frigider până următoarea zi.
Înainte de a fi pusi pe grătar sau prăjiti, mititeii se ungeau cu untdelemn și se lăsau la uscat timp de o oră, iar în timp ce se aflau pe jar se ungeau cu mujdei.
Ei, cum ţi se pare? Încerci să-i faci cu mâna ta sau dai fuga să-i cumperi?
M.M.
Citeşte şi: