Ziua în care Sile Cămătaru află dacă va fi eliberat! Emoţii mari pentru interlop
Publicat pe 07.01.2018 la 23:59 Actualizat pe 07.01.2018 la 23:22
Sile Cămătaru aşteaptă, cu sufletul la gură, cea mai importantă zi a acestui început de an: ziua în care va afla dacă va fi eliberat condiţionat!
Sile Cămătaru aşteaptă, cu sufletul la gură, cea mai importantă zi a acestui început de an: ziua în care va afla dacă va fi eliberat condiţionat!
După ce, la finele anului trecut, a fost condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de infracţiuni de violenţă, Sile Cămătaru a deschis, pe 4 ianuarie, un proces în care solicită contopirea pedepselor şi liberarea condiţionată. Astfel, pe 23 ianuarie, la primul termen, judecătorii vor analiza documentele depuse la dosar şi, dacă vor considera că Sile a executat deja pedeapsa, în perioada în care a stat după gratii acum câţiva ani, îl vor elibera imediat, aşa cum au făcut şi în cazul lui Mircea Nebunu.În urmă cu o lună, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţi şi Justiţie (ÎCCJ) l-au condamnat pe Sile Cămătaru la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, într-un dosar de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, omor, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. În acelaşi dosar, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, a fost condamnat la 5 ani şi 5 luni închisoare cu executare. Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare, iar Radu Cristian Roşca (foto jos), unul din liderii clanului "Sportivilor", a fost condamnat la 9 ani de închisoare.
Grupările infracţionale organizate Cămătarii şi Sportivii erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept, potrivit DIICOT. Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de procurorii DIICOT rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2008 - 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în Capitală, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.