Modelul declarației pe proprie răspundere, actualizat. Cum arată cum documentul de care ai nevoie ca să ieși din casă / FOTO

+3 click pentru
galerie

Modelul declarației pe proprie răspundere, actualizat. Cum arată cum documentul de care ai nevoie ca să ieși din casă / FOTO © arhivă

Grupul de Comunicare Strategică a semnat joi dimineață actualizarea modelului declarației pe proprie răspundere, ce a fost simplificat în privința datelor care necesită a fi completate. Documentul poate fi completat de pe computer.

Joi dimineață, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că noile adeverințe „pot fi redactate/completate de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului”.

AICI - Declarație pe proprie răspundere 
AICI - Adeverință angajator

Grupul de Comunicare Strategică precizează că documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului. 

Declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. 

„Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale. 

În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).

Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia”.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro