Alimentele care te ajută să ai o dantură sănătoasă. Ce să mănânci pentru un zâmbet de revistă
Când vine vorba de aspectul fizic sau despre față în general, zâmbetul atrage privirile de fiecare dată. Așadar, un zâmbet sănătos este întotdeauna un plus. Este extrem de important să știi ce alimente sunt bune și rele pentru dinții tăi, în dieta ta zilnică.
- Alimentele pe care trebuie să le consumi
- Zâmbetul tău va fi mult mai sănătos
- Nu trebuie să le treci cu vederea
Dacă doriți să evitați sensibilitatea dinților, cariile sau petele, există alimente specifice pe care ar trebui să încercați să le mâncați mai regulat pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea dentară.
Alimentele care te ajută să ai o dantură sănătoasă
Periajul zilnic cu pastă de dinți și folosirea aței dentare sunt esențiale pentru un zâmbet sănătos, dar știai că și nutriția are un efect major asupra dinților tăi? Fiecare ar trebui să aibă un plan alimentar echilibrat care include fructe, legume, alimente proteice, cereale.
Laptele
Un studiu din 2006 a demonstrat că laptele este încărcat cu calciu, care poate ajuta la formarea dinților puternici și la îmbunătățirea îngrijirii bucale. Calciul este una dintre structurile majore care formează smalțul, stratul exterior al dintelui.
Orice aliment bogat în calciu va fi bun pentru dinți, în general. O excepție de la acest lucru este în cazul copiilor mai mici. Este foarte important ca, după ce copiii beau lapte, să se spele pe dinți.
Morcovii
Morcovii sunt bogați în vitamina A, vitamina B6, biotină și fibre, în același timp fiind săraci în grăsimi. Și, deoarece au o textură mai tare, sunt grozavi pentru dinți. Aceștia acționează ca o periuță de dinți.
Pe de altă parte, specialiștii spun că ar trebui să stăm departe de carbohidrații simpli, cum ar fi pâinea, deoarece acești carbogidrați pot avea o textură mai tare din cauza conținutului de zahăr.
Peștele
Unele specii de pește, în special sardinele, macroul, tonul și somonul, sunt benefice pentru sănătatea dentară, deoarece conțin cantități mari de calciu și vitamina D. Vitamina D ajută organismul să absoarbă calciul și este bună pentru sănătatea și creșterea oaselor.
Peștele este bogat într-un tip de grăsime cunoscut sub numele de acizi grași omega. Aceste grăsimi sunt importante pentru menținerea sănătății creierului. A avea un nivel scăzut de acizi grași omega-3 în sânge a fost asociat cu îmbătrânirea accelerată a creierului.