Berea cu mai puțin acid. Schimbarea majoră produsă din cauza creșterii prețurilor la energie
Berea este băutura preferată a bărbaților, iar asta este o veste tristă pentru ei. Acest produs ar putea rămâne fără acid din cauza creșterii prețurilor la energie. Este un fenomen ce afectează nu doar producătorii de bere, ci și pe cei de sucuri acidulate din întreaga Europă, dar și din România.
- Berea cu mai puțin acid
- Ce duce la această măsură drastică
Este adevărat. Creșterea prețurilor la energie provoacă multe efecte negative printre care se află și producerea a mai puțin dioxid de carbon. Producerea a mai puțin dioxid de carbon le dă producătorilor de bere și de suc mari bătăi de cap, asta însemnând ca produsele să rămână fără acid.
Bere cu mai puțin acid
Firmele gigant care produc dioxid de carbon au redus producerea, asta după ce prețurile la energie s-au scumpit. Nici berarii români nu sunt feriți de acest fenomen, aceștia temându-se de o criză a dioxidului de carbon în industria alimentară. Bogdan Bazaoache, asociatul unei fabrici de bere din apropierea Capitalei, este de părere că o dată cu acest fenomen, băutura la draft ar putea să dispară.
‘’Nu este singurul impediment în comercializarea berii artizanale româneşti. O lipsă acută se trece la consumul berii la sticlă. Atât timp cât nu se poate vinde berea la butoi, bineinteles că o să se simtă o reducere a producţiei. Pentru orice comerciant care vinde bere la draft, da, va fi o probelmă. Din cauza pandemiei şi a crizei din ultima perioadă am simtit o crestere a dioxidului de carbon. Am o crestere în ultimele 6 luni de 20%. Un tub de dioxid de carbon oscilează între 20 şi 25 de lei’’, a declarat acesta pentru Observator.ro.
Dar asta nu este tot. Nu doar berarii sunt afectați de această criză, ci și producătorii de sucuri. Alice Nicita, reprezentant al unei companii de sucuri, spune că este o mare problemă și că urmărește cu atenție evoluția situației. De asemenea, ia în calcul și măsuri pentru a continua producția.
‘’Dacă va fi generalizată, aceasta poate aduce probleme mari în procesul de producţie în special in zona noastră de industrie de productie a băuturilor carbonatate. Noi urmărim evoluţia acestei situaţii. Avem în vedere acest potenţial risc şi luăm în calcul măsuri pentru a ne continua producţia’’, a spus aceasta.