Începe testarea pe oameni a unui vaccin revoluționar! Este benefic pentru tratarea cancerului intestinal
Începe testarea pe oameni a unui vaccin revoluționar! Acest vaccin este benefic pentru tratarea cancerului intestinal. Iată ce au transmis specialiștii cu privire la noul vaccin!
- Începe testarea pe oameni a unui vaccin revoluționar
- Vaccinul, benefic pentru tratarea cancerului intestinal
Începe testarea pe oameni a unui vaccin revoluționar
Specialiștii în domeniul sănătății au primit cu entuziasm dezvoltarea unui vaccin considerat „revoluționar” pentru tratamentul cancerului intestinal precoce. Acest vaccin urmează să fie testat în Anglia și Australia.
Planul medicilor este să administreze vaccinul pacienților înainte de intervenția chirurgicală, cu speranța că acesta va stimula sistemul imunitar să combată cancerul, conform news.ro.
Un rezultat favorabil ar implica o intervenție chirurgicală mai puțin invazivă, iar medicii au speranța că eficacitatea vaccinului ar putea contribui la stimularea răspunsului sistemului imunitar în eventualitatea unei recidive sau a revenirii ulterioare a cancerului.
„Acesta este primul vaccin de tratament pentru orice tip de cancer gastro-intestinal şi avem mari speranţe că va avea un mare succes. Credem că pentru mulţi pacienţi, cancerul va dispărea complet după acest tratament”, a declarat doctorul Tony Dhillon, cercetător şef al studiului şi specialist oncolog la spitalul britanic Royal Surrey.
Cum urmează să fie realizate testele
Cercetarea va fi condusă de către Unitatea de Testare a Tratamentelor pentru Cancer (Cancer Research UK Southampton Clinical Trials Unit) din cadrul Universității din Southampton, în colaborare cu spitalele Royal Surrey din cadrul Sistemului Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie și Queen Elizabeth din Adelaide, Australia.
Vor exista 10 centre de înscriere a pacienților, dintre care șase în Australia și patru în Marea Britanie, unde 44 de pacienți vor fi înrolați în studiu pe o perioadă de 18 luni. Procedura va începe cu o endoscopie pentru pacienți, urmată de testarea unei mostre de țesut pentru a determina eligibilitatea lor pentru participarea la studiu. Cei care îndeplinesc criteriile vor primi trei doze de vaccin înainte de a se supune intervenției chirurgicale pentru îndepărtarea țesutului afectat de cancer.
După finalizarea cercetării, în cazul în care aceasta are succes, vaccinul va fi supus autorizării pentru utilizare sau se va demara un studiu extins.
„Asta este revoluţionar. Simt că ne aflăm pe aproape de ceva foarte important. Vaccinul face ca sistemul imunitar să atace cancerul. Va schimba vieţi! Munca pe care am făcut-o aici, la Royal Surrey, este fantastică. Suntem extrem de mândri că am fost implicaţi în acest studiu la nivel mondial şi credem că ar putea fi esenţial pentru tratarea cancerului intestinal în viitor”, a transmis doctorul Tony Dhillon.