Locul din România unde se află "Grădina Zmeilor". Aici se spune că stâncile "prind viață". Ce găsești când ajungi / FOTO
Dacă nu ți-ai făcut deja planuri de vacanță pentru această vară, ei bine, ar trebui să iei în considerare un loc unic în România, care este considerat cât se poate de special. Este vorba despre Grădina Zmeilor, un peisaj de-a dreptul spectaculos, cu o legendă impresionantă, locul unde stâncile ”prind viață”.
- Legendele pe care doar localnicii le știu
- Ce s-ar fi întâmplat în Grădina Zmeilor
- Ce se mai poate vizita în aceeași zonă
Acest tărâm magnific pare desprins din basmele copilăriei noastre. Peisajul îți taie răsuflarea, iar multor români nici măcar nu le vine să creadă că acest loc se află chiar la noi în țară. Iată unde este, de fapt, Grădina Zmeilor!
Locul din România unde se află "Grădina Zmeilor"
Este vorba despre o rezervaţie naturală geologică şi peisagistică, spectaculoasă, unică în Europa. Grădina Zmeilor se află în judeţul Sălaj, satul Gâlgău Almașului, comuna Bălan, la 10 km de orașul Jibou.
Această rezervație cuprinde o suprafață de numai trei hectare. În legătură cu aceste stânci care se găsesc în Grădina Zmeilor și care au forme ciudate, bizare, dar totodată impresionante, există o mulțime de legende.
Se spune că acum foarte mult timp în acea zonă au poposit mai mulți zmei. Le-ar fi luat localnicilor tot ce au găsit și tot ce aveau aceștia mai de preț, chiar și fiicele. Turiștii vin în această zonă pentru a vedea cu ochii lor stâncile parcă sculptate.
Ce se mai poate vizita în aceeași zonă
Mai mult, stâncile au și nume desprinse din povești, care întregesc legendele: Fata Cătanii, Zmeul și Zmeoaica, Moșu, Călugării, Căpitanul, Acul Cleopatrei, Soldații, Eva, Dorobanțul, Degețelul, Sfinxul.
Pe de altă parte, în zonă se găsesc mai multe animale, păsări, reptile, protejate de lege, cum ar fi ciocănitoare de munte, pițigoi de brădet, cuc, pupăză, mierlă, gaiță albastră, cinteză sau șarpele orb, gușter, salamandra de foc.
În vecinătate se află mai multe puncte de atracție, de exemplu Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”, Ansamblul castelului Wesselenyi din Jibou, Situl arheologic de la Chendrea, Grădina Botanică a Institutului de Cercetări Biologice.