Orașul din România cu cea mai grea clădire din lume, considerată "o minune necunoscută”. Ai văzut-o, dar nu ai știut asta!
Cea mai grea clădire din întreaga lume se află la noi în țară, însă există români care nici măcar nu bănuiesc asta. O mulțime de turiști vin în România pentru a vizita această clădire. Iată care este orașul în care se află clădirea respectivă și cum o poți vizita și tu! Este considerată ”o minune necunoscută”.
- Clădirea este vizibilă din spațiu
- Despre ce clădire este vorba
- În ce oraș se află
Cea mai grea clădire din lume este Palatul Parlamentului din București. Originea Palatului Parlamentului este legată de o eră complexă din istoria României. O perioadă în care au avut loc o mulțime de schimbări și care a influențat în mod direct perioada în care trăim.
Orașul din România cu cea mai grea clădire din lume
Palatul Parlamentului este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume (după Pentagon) și cea mai spectaculoasă creație a fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Construcțiile au început încă din anul 1984.
Această clădire este cea mai grea din lume și are 330.000 de metri pătrați, dar și peste 3000 de camere. În zilele noastre, clădirea găzduiește parlamentul țării și birourile asociate. O parte din camere sunt în continuare nefolosite.
Numeroase mănăstiri, spitale și fabrici au fost distruse în acea perioadă, pentru a putea face loc construcției pentru Palatul Parlamentului. Peste 2 miliarde de dolari a investit Nicolae Ceaușescu pentru această clădire.
Clădirea este vizibilă din spațiu
Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, au fost reținuți, judecați și condamnați la moarte – în cele din urmă fiind executați de un pluton de execuție în ziua de Crăciun din anul 1989, un moment crucial pentru istoria țării noastre.
Palatul Parlamentului a devenit cunoscut sub numele de Casa Poporului - o redenumire simbolică. Clădirea este vizibilă din spațiu.
Dacă vizitați Casa Poporului din București, trebuie să aveți în vedere că vă aflați într-unul dintre puținele locuri din lume care sunt vizibile din spațiu. De asemenea, există și tuneluri subterane. Scopul lor era să-i lui ofere Nicolae Ceaușescu o cale rapidă și sigură de la clădire la aeroport.