"Satul lui Dumnezeu" din România. Locul unde Dunărea și Marea Neagră se îmbrățișează, iar pe plaja sălbatică încă sunt liberi caii / FOTO
Fără îndoială, țara noastră este una superbă, mai ales când vine vorba despre locuri speciale și frumuseți unice, care merită să fie văzute măcar o dată în viață. Sunt foarte mulți turiști străini care an de an vin la noi în țară pentru a cunoaște minunățiile de aici."Satul lui Dumnezeu" din România. Locul unde Dunărea și Marea Neagră se îmbrățișează, iar pe plaja sălbatică încă sunt liberi caii.
- "Satul lui Dumnezeu" din România
- Locul unde Dunărea și Marea Neagră se îmbrățișează
- Una dintre cele mai frumoase destinații de la noi din țară
Delta Dunării nu mai are nevoie de nicio prezentare. Este oaza de liniște și relaxare a României, o rezervație naturală protejată care are peste 5000 de specii de plante și animale. Considerată cea mai mare zonă umedă din Europa, este un loc impresionant.
"Satul lui Dumnezeu" din România
Aflată în extremitatea estică a Deltei Dunării, localitatea Sfântu Gheorghe, este situată în partea de est a județului Tulcea la 120 Km de Tulcea pe bratul Sfântu-Gheorghe și la 35 Km de orașul Sulina. Pe vremuri, un sat cu niște colibe sărăcăcioase, construite din lemn și stuf a devenit mai nou un loc magic pentru turiștii care ajung în Delta Dunării.
Sfântu Gheorghe are o frumusețe aparte, este locul unde Dunărea întâlneşte Marea Neagră, plaja unde egretele şi caii încă se simt liberi. Este cea mai lungă plajă din România, de aproximativ 30 de kilometri, o plajă sălbatică, revendicată de vietăţi diverse, de la viespi şi fluturi la chire de mare, pelicani, vaci şi cai. Aici se găsesc aproximativ 300 de specii de păsări, inclusiv ambele specii de pelican din Deltă, cel comun şi cel creț.
Cei care au vizitat Sfântu Gheorghe, spun că acolo e parcă, o altă lume. La debarcader, turiștii sunt întâmpinași de căruţele şi ‘titicarul’ care îi vor conduce spre locurile de cazare. Mulţi aleg să se cazeze în centrul satului, acolo unde interacționează și se bucură de ospitalitatea localnicilor. Mai mult, sătenii sunt cei care le pot face din vizita în Sfântu Gheorghe o vacanţă de neuitat: plimbările cu barca pe canalele Dunării, dar şi mâncarea tradiţională din peşte sunt două dintre atuurile Deltei, oferite într-un mod impecabil de localnici.
Locul unde Dunărea și Marea Neagră se îmbrățișează
Sfântu Gheorghe este o variantă pentru o vacanță perfectă pentru cei care caută un loc liniştit, departe de aglomerația urbană, departe de tehnologie. Aici veți găsi un loc unde sentimentul de libertate poate fi trăit la o intensitate puternică.
Pentru cei care vor să meargpă aici, trebuie să știe că accesul în localitate este posibil doar naval. Se poate lua vaporul din portul Tulcea (Tulcea - Sfântu-Gheorghe 4h), portul Mahmudia (Mahmudia - Sfântu-Gheorghe 2h 30’) sau portul Murighiol (Murighiol - Sfântu-Gheorghe 2h). Accesul in porturile Mahmudia și Murighiol se face din orașul Tulcea, pe șosea, fiind la 30 Km respectiv 38 de Km de acesta.