A fost descoperită o nouă specie de dinozaur carnivor. Anunțul făcut de oamenii de știință
Potrivit informațiilor presei internaționale, amenii de știință spun că au descoperit un schelet parțial al unei specii de dinozauri necunoscute anterior în orașul Cinctorres din provincia spaniolă Castellon. Potrivit specialiștilor, această descoperire ajută la o înțelegere mai profundă a unui grup de dinozauri carnivori, care vânau pe uscat și în apă.
- A fost descoperită o nouă specie de dinozaur carnivor
- Anunțul făcut de oamenii de știință
Dinozaurul biped, numit Protathlitis cinctorrensis, care trăia în urmă cu aproximativ 126-127 milioane de ani în urmă, avea 10 -11 metri lungime și cântărea aproximativ 2 tone. A făcut parte dintr-un grup numit spinozauri, cei mai mari dinozauri carnivori cunoscuți.
A fost descoperită o nouă specie de dinozaur carnivor
O nouă specie de dinozaur carnivor a fost descoperită în Spania, în orașul Cinctorres din provincia Castellon. Dinozaurul biped, denumit Protathlitis cinctorrensis, făcea parte dintr-o clasă numită Spinosauridae, al cărui membru cel mai mare, Spinosaurus, a fost unul dintre cei mai mari dinozauri carnivori care au existat vreodată.
Spinozaurii au trăit în Europa, Africa, Asia și America de Sud în timpul Cretacicului, ultimul dintre cele trei capitole ale erei dinozaurilor. Cu toate acestea, deoarece fosilele lor sunt relativ rare, oamenii de știință încă încearcă să descopere istoria lor timpurie și modul în care s-au răspândit în întreaga lume.
Numele științific al dinozaurului recent descoperit înseamnă „campion din Cinctorres”. Având un craniu alungit şi uşor asemănător cu cel al unui crocodil, şi dinţii curbaţi şi zimţaţi, dinozaurul biped a trăit într-o regiune costieră luxuriantă aflată în estul Spaniei, scrie presa internațională.
Locul din România unde au trăit dinozaurii
Dacă nu știați, și în România există un loc unde au trăit dinozaurii. Potrivit informațiilor, Țara Hațegului reprezintă un loc istoric și etnografic din colțul de sud-vest al Transilvaniei, județul Hunedoara. Încă din anul 2004 Geoparcul Dinozaurilor este o arie naturală care este protejată.
Acolo s-a descoperit "balaurul bondoc" care este unul dintre dinozaurii unicați din întreaga lume și popula teritorul ce forma insula Hațegului cu aproximativ 70 milioane de ani în urmă.