Au apărut imaginile care arată cum au murit pasagerii de pe submersibilul Titan. Clipul a strâns peste 7,5 mil. de vizionări în timp record / VIDEO
O animație virală 3D, care oferă o explicație detaliată a ceea ce s-a întâmplat cu submarinul Titan al companiei Oceangate, în Oceanul Atlantic, a stâns 7,5 milioane de vizualizări într-un timp record.
- Videoclipul care explică modul în care a făcut implozie submersibilul Titan
- Clipul a strâns peste 7,5 mil. de vizionări în timp record
Contul de YouTube AiTelly a publicat videoclipul de care vorbeam în rândurile de mai sus în urmă cu doar câteva zile. Clipul redă o animație 3D în 4K, și ilustrează designul „experimental” al submersibilului Titan.
Au apărut imaginile care arată cum au murit pasagerii de pe submersibilul Titan
Potrivit celor exemplificate în imaginile publicate pe contul de YouTube AiTElly, tehnologia existentă a submarinelor se bazează pe oțel, titan și aluminiu; dar cel construit de OcenGate folosea, mai ales, fibră de carbon. „Proprietățile fibrelor de carbon pentru navele de adâncime nu sunt atât de bine văzute. Se pot crăpa și rupe brusc.”, susține un specialist.
Cinci persoane și-au pierdut viața pe data de 18 iunie 2023, inclusiv CEO-ul Oceangate, Stockton Rush. Resturile submarinului Titan au fost descoperite cinci zile mai târziu, la 16.000 de metri distanță de epava Titanicului.
Potrivit presei internaționale, animația despre dispariția submarinului Titan a fost creată cu software-ul open-source Blender. În ea, TellyAi spune că „explozia a fost cauzată de presiunea hidrostatică foarte mare a apei din jur”, adăugând că totul s-a întâmplat într-o fracțiune de milisecundă. „Sumersibilul nici măcar nu a ajuns la epava Titanicului, dar a suferit o implozie din cauza carenei slabe din fibră de carbon”.
Cum a funcționat submarinul Titan
Videoclipul explică și cum a funcționat submersibilul, specificând că, în mod uimitor, Titan a fost operat printr-un pad pentru jocuri video, AiTelly numind-o „probabil cea mai simplă mașină de scufundare adâncă pe care o veți vedea vreodată”.
Titanul nu a ajuns niciodată la epava Titanic-ului, din cauza designului său „slab” din fibră de carbon, care a eșuat înainte ca echipajul să ajungă acolo.
Resturile au fost recuperate de o dronă subacvatică care a descoperit cinci părți la aproximativ 16.000 de metri de epava Titanicului.