Au fost găsite trupurile celor două tinere luate de viitură, în Italia, după trei zile de căutări. Detalii halucinante: „Doar un elicopter putea să îi mai salveze”
Au fost găsite trupurile celor două tinere care au fost luate de viitură, în Italia. Autoritățile le-au descoperit, după trei zile de căutări intense. Detalii halucinante despre caz.
- Au fost găsite trupurile celor două tinere care au fost luate de viitură
- Informații noi despre caz
După trei zile tensionate de căutări, echipele de salvare italiene au găsit trupurile celor două fete luate de viitură în Italia.
Au fost găsite trupurile celor două tinere care au fost luate de viitură
Primarul localității Premariacco a confirmat găsirea cadavrelor, în timp ce operațiunile de salvare continuă cu intensitate. Băiatul care se afla împreună cu ele rămâne încă dispărut, amplificând disperarea.
Tinerii, Patrizia Cormos și Bianca Doros, împreună cu iubitul Biancăi, Cristian Casian Molnar, au fost surprinși de viitură în timp ce se relaxau pe malul râului Natisone. Încercând să-și captureze clipele de bucurie, au fost înghițiți de apele învolburate, ținându-se strâns unul de altul până la sfârșit.
„În acel moment, doar un elicopter putea să îi mai salveze, unul câte unul, și să îi ducă de acolo. Dar acest lucru nu a fost posibil - elicopterul a sosit cu un minut după ce i-au luat apele. Doi pompieri au coborât și, cu ajutorul unei bărci, au încercat să meargă să îi recupereze, însă curenții erau atât de puternici, încât nu au reușit. A mai fost un pompier care s-a aruncat în apă, pentru o ultimă tentativă, dar a fost imediat luat de ape - risca să moară", a declarat Michele De Sabata, primarul din Premariacco.
Detalii despre cei trei tineri
Patrizia Cormos, o studentă de 20 de ani la Academia de Arte Frumoase Tiepolo din Udine, și Bianca Doros, de 23 de ani, care sosise din România pentru a-și vizita părinții, au fost printre cei luați de ape. Alături de ele se afla Cristian Casian Molnar, în vârstă de 25 de ani, venit în Italia după o scurtă ședere în Austria.
„Colegii noștri pompieri au încercat în diverse moduri, unii lăsând o frânghie de pe o altă scară de pe pod, alții intervenind direct la fața locului în apă, am încercat tot ce am putut", a declarat Giorgio Basile, comandantul provincial al pompierilor din Udine.
Eforturile disperate de salvare au fost marcate de riscuri imense și de un sentiment de urgență. Doar un elicopter ar fi putut face diferența în acele momente dramatice, dar sosirea acestuia a fost întârziată, lăsând echipele de salvare să se confrunte cu curenții puternici și cu o situație din ce în ce mai disperată.