Concluzia oficialilor OMS după încheierea cercetărilor din China privind proveniența COVID-19: ”Toate datele ne duc la...”
S-au încheiat cercetările din China, iar acum oficialii Organizației Mondiale a Sănătății vin și cu concluzia privin proveniența virusului COVID-19, care a schimbat întreaga omenire de la sfârșitul anului 2019.
- Coronavirusul ar fi apărut de la animalele din Wuhan.
- Experții OMS au ajuns la noi concluzii după cercetările din China.
După mai bine de un an de la apariția noului coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății a pus punctul pe ”i”, asta după ce pe baza provenienței virusului au fost făcute foarte multe speculații.
Pentru că s-a tot zvonit că Sars-Cov-2 ba a apărut în China, ba în alte state, ba a fost creat în laborator, ba a fost transmis de la animale, acum reprezentanții OMS care s-au ocupat de cercetările din Wuhan, acolo unde s-a depistat pentru prima dată virusul au ajuns la o concluzie.
Concluzia oficialilor în privința provenienței COVID-19
În urma verificărilor și cercetărilor făcute, șeful misiunii din Wuhan, Peter Ben Embarek, mărturisește că există șanse foarte mari ca virusul ucigaș să fi apărut de la animale, cel mai probabil de la lilieci sau pangolini, însă există mici dubii. Spunem asta pentru că profesorul din Wuhan mărturisește că probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2
„Originea coronavirusului este animală. Cei mai probabili candidați pentru transmitere sunt liliecii sau pangolinii. Toate datele pe care le-am colectat până acum ne conduc la concluzia că originea coronavirusului este animală. Liliecii și pangolinii sunt cei mai probabili candidați pentru transmitere, dar probele de coronavirus găsite la aceste specii nu sunt identice cu Sars-Cov-2 ”, spune șeful misiunii din Wuhan, Peter Ben Embarek, scrie Mediafax.
Totodată, un alt specialist, Lian Wannian, spune că până la acest moment nu există dovezi clare care să ateste faptul că noul coronavirus era răspândit la nivelul Chinei înainte de sfârșitul anului 2019.
„Nu există dovezi substanțiale ale răspândirii coronavirusului în China înainte de sfârșitul anului 2019. Și nu există dovezi că acesta a circulat în Wuhan înainte de decembrie 2019”, a spus și profesorul Lian Wannian.
Mai mult decât atât, cercetările realizate de Organizația Mondială a Sănătății vor continua în întreaga lume până se va afla în proproție de sută la sută care este proveniența virusului care a luat atâtea vieți.