Cum au murit, de fapt, cei cinci miliardari, pasageri pe submarinul Titan. Nu lipsa oxigenului le-ar fi adus sfârșitul
Duminică, pe data de 18 iunie 2023, submersibilul „Titan” a dispărut cu cinci pasageri la bord, după ce a plecat într-o expediție pentru a explora epava „Titanic”. În cursul zilei de ieri, Garda de Coastă a SUA a confirmat că toate cele cinci persoane au murit după ce au fost găsite resturi ale submarinului, cauzate probabil de o „implozie catastrofală”.
- Ce le-a adus sfârșitul celor cinci miliardari de pe submersibilul Titan
- Specialiștii spun că nu lipsa oxigenului ar fi fost problema
Cinci persoane se aflau la bordul Titan, un submersibil deținut de OceanGate Expeditions, duminică, când acesta a pierdut contactul cu nava de cercetare canadiană Polar Prince. La bord se afla și CEO-ul OceanGate, Stockton Rush. Ieri, Garda de Coastă a SUA a confirmat că toate cele cinci persoane au decedat, după ce au găsit resturi ale submarinului, cauzate de o „implozie catastrofală”. Câna a început să se scufunde, nava avea aproximativ 96 de ore de oxigen, potrivit căpitanului Gărzii de Coastă a Statelor Unite, Jamie Frederick. Potrivit estimărilor, Titan ar fi rămas fără aer respirabil ieri dimineață, însă nu acesta ar fi fost, de fapt, motivul decesului celor cinci pasageri care se aflau la bord.
Ce le-a adus sfârșitul celor cinci miliardari de pe submersibilul Titan
Potrivit unui expert, cei cinci pasageri de la bordul submarinului Titan probabil „au murit instantaneu” când submersibilul a explodat în timpul călătoriei către Titanic. Mai multe bucăți ale navei dispărute au fost localizate în apropierea epavei Titanicului, în timp ce un vehicul operat de la distanță (ROV), de la nava canadiană Horizon Arctic, a percheziționat zona joi, au declarat oficialii Pazei de Coastă într-o conferință de presă organizată ieri la Boston.
Tot ieri, în cardul conferinței de presă, Garda de Coastă a SUA a confirmat că un câmp de moloz a fost găsit în apropierea epavei „Titanicului” și că este în concordanță cu o „implozie catastrofală de presiune”. Toți cei cinci pasageri ar fi fost uciși în implozie. Garda de Coastă a confirmat că nu a detectat sunete de implozie în timpul căutării lor. Aceasta înseamnă că implozia a avut loc probabil înainte să înceapă căutarea la locul „Titanicului”. Rapoartele despre sunetele detectate în apropierea epavei nu ar fi fost sunete ale unei implozii.
Nu este clar dacă cei de la bord au ajuns la Titanic înainte de implozie.
Ce mesaj au transmis reprezentanții OceanGate
Cele cinci persoane care au murit pe submarinul Titan sunt Stockton Rush, fondatorul companiei Ocean, Hamish Harding, milionar și explorator britanic, Shahzada Dawood și fiul său, Suleyman, militar cu origini în Pakistan și Paul-Henri Nargeolet, un scafandru francez.
„Credem că CEO-ul nostru Stockton Rush, Shahzada Dawood și fiul său Suleman Dawood, Hamish Harding și Paul-Henri Nargeolet din nefericire au fost pierduți. Acești bărbați au fost adevărați exploratori care au împărtășit spiritul de aventurieri și o pasiune profundă pentru explorare și pentru protejarea apelor oceanelor. Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și alături de fiecare membru al familiilor lor în aceste vremuri tragice. Ne întristează pierderea vieților și a bucuriei pe care o aduceau tuturor celor din jur. Este o perioadă extrem de tristă pentru angajații noștri care sunt extenuați și întristați de pierdere. Întreaga familie OceanGate este profund recunoscătoare pentru bărbații și femeile din multiple organizații ale comunității internaționale care au muncit atât de mult în această misiune”, au transmis reprezentanții Ocean Gate.