Ea este Cecilia! Locuiește în Svalbard, cea mai nordică zonă locuită de pe planetă! Cum arată cabana în care va petrece cea mai lungă noapte
Cecilia Blomdahl are 34 de ani, este influencerița și a devenit cunoscută după ce a postat conținut filmat în cea mai nordică zonă locuită de pe planetă, Svalbard. Femeia spune că a iubit dintotdeauna iarna, așa că, nu i-a fost greu să se mute. Imaginile cu aurora boreală și plimbările prin zăpadă alături de câinele ei au strâns o mulțime de aprecieri.
- Cecilia a devenit cunoscută după ce a promovat cea mai nordică zonă locuită de pe planetă
- Femeia locuiește în Spitsbergen din 2015
Svalbard este situat la 600 de kilometri de coastele Norvegiei și este cea mai nordică zonă locuită de pe planetă. La popularitatea zonei a contribuit și Cecilia Blomdahl, care de o bună perioadă locuiește acolo. Chiar dacă în ultimii ani, Svalbard a devenit un loc tot mai cunoscut, nu este neapărat o destinație ideală pentru turiști, mai ales pentru cei cărora nu le place frigul. Gheața și zăpada acoperă insula, iar temperatura medie este de - 15 grade Celsius.
Cecilia locuiește în Svalbard, cea mai nordică zonă locuită de pe planetă
Influencerița Cecilia Blomdahl are 34 de ani și o comunitate impresionantă pe TikTok și Instagram. A ajutat la creșterea popularității locului și s-a mutat în Lonyearbyen în 2015.
De atunci, a început să posteze în mediul online imagini și videoclipuri din Svalbard cu aurora boreală și în timp ce iese împreună cu câinele ei, Grim, la plimbare sau își bea cafeaua și crapă lemne. Femeia spune că este impresionată de loc, chiar și acum, după câțiva ani de când s-a mutat.
Un fenomen important în zonă este noaptea polară. În Spitsbergen, cea mai lungă noapte din an are loc de la mijlocul lunii noiembrie până la sfârșitul lunii ianuarie, atunci când oamenii trăiesc complet în întuneric, chiar și în timpul zilei.
Prima zăpadă cade, de obicei, la sfârșitul lunii septembrie
Influencerița a mai povestit că sunt puține lunile în care locuitorii primesc lumină de la soare, așa că, iau vitamina D tot timpul anului. Temperaturile scad rapid, iar ninsorile încep de la finalul lunii septembrie.
„Pentru a trece peste lunile în care este întuneric complet, luăm suplimente de vitamina D pe tot parcursul anului. Fără suficientă lumină de la soare, organismul nu poate produce singur această vitamină. Apoi mă asigur că am tot ce îmi trebuie, că lucrurile mele necesare pentru iarnă sunt pregătite, cum ar fi paltoanele groase din puf. Se face frig repede, iar prima zăpadă cade, de obicei, la sfârșitul lunii septembrie”, a spus Cecilia Blomdahl, pentru nzz.ch.