Japonia, singura țară care permite experimentele hibride om-animal. Scopul principal este inovarea medicală
În 2019, Japonia a devenit prima țară care a aprobat crearea de embrioni hibrizi om-animal care ar putea deveni creaturi vii, dar numai în scopuri științifice specifice, cum ar fi progresul cercetării medicale și înțelegerea dezvoltării organelor.
- În 2019, Japonia a devenit prima țară care a aprobat crearea de embrioni hibrizi om-animal
- Scopul principal este inovarea medicală
Aceste experimente, crearea de embrioni hibrizi om-animal, implică de obicei implantarea de celule stem umane în embrioni de animale, cum ar fi porci sau șoareci, pentru a studia modul în care țesuturile sau organele umane s-ar putea dezvolta în cadrul animalelor. Scopul final este de a crea organe viabile pentru transplant sau de a înțelege mai bine bolile umane.
În 2019, Japonia a devenit prima țară care a aprobat crearea de embrioni hibrizi om-animal
Oamenii de știință din Japonia au început să încerce să crească organe umane pe animale, după ce au primit permisiunea guvernului pentru primul studiu de acest gen din țară.
Cercetarea controversată implică implantarea pe embrioni animali modificați a unor celule „stem pluripotente induse” (iPS) umane care pot fi forțate să formeze elementele de bază ale oricărei părți a corpului.
Cercetarea se concentrează în primul rând pe cultivarea de organe umane pe animale, cum ar fi porcii sau șoarecii, pentru a răspunde potențial lipsei de donatori de organe.
Guvernul solicită cercetătorilor să respecte orientări etice stricte. De exemplu:
- Cercetătorii nu pot permite unui embrion hibrid om-animal să se dezvolte complet într-o ființă vie fără autorizație.
- În majoritatea cazurilor, hibrizii trebuie să fie opriți la un anumit stadiu de dezvoltare.
- Orice cercetare care implică utilizarea acestor embrioni trebuie să treacă printr-o evaluare etică și științifică riguroasă, scrie kaizenexecutive.
Scopul principal al experimentelor este inovarea medicală
Scopul principal al experimentelor este inovarea medicală, nu crearea de hibrizi complet dezvoltați. Accentul se pune pe generarea de embrioni animali cu celule umane care ar putea contribui la creșterea de organe transplantabile.
Deși această cercetare are un potențial medical semnificativ, ea ridică, de asemenea, probleme etice, morale și societale complexe, care sunt intens dezbătute în întreaga lume, mai notează sursa anterior menționată.