Mii de românce, exploatate sexual în Regatul Unit, potrivit The Guardian. Tinerele aduc venituri de 1 milion de £ într-un singur bordel
Autoritățile britanice susțin că numărul victimelor exploatării sexuale a scăzut în primele luni ale pandemiei, dar experții susțin că fluxul afacerilor ilegale a rămas ca înainte în tot Regatul Unit al Marii Britanii. Potrivit The Guardian, specialiștii spun că majoritatea femeilor exploatate sunt românce.
- Mii de românce, exploatate sexual în Regatul Unit, potrivit The Guardian
- Tinerele aduc venituri de 1 milion de £ într-un singur bordel, anual
Mii de românce sunt exploatate sexual în Regatul Unit. Se pare că pandemia nu afectează ”industria”, pentru că fetele își ia toate măsurile de protecție. Poliția a descins recent într-un bordel din sud-estul Angliei, unde a găsit opt românce cu viziere și măști, care puneau la dispoziția clienților inclusiv dezinfectant și acte care confirmă că nu au COVID-19.
„La suprafață, nu arăta ca un loc unde aveau loc criminalitatea și exploatarea sexuală”, a spus Cristina Huddleston, un specialist ce sprijină victimele traficului de persoane, potrivit The Guardian.
Mii de românce, exploatate sexual în Regatul Unit
Autoritățile britanice au aflat că româncele erau sub controlul unei bande criminale care opera în cel puțin alte trei locații unde femeile erau exploatate. The Guardian estimează că doar unul dintre aceste bordeluri ar fi adus venituri de peste 1 milion de lire sterline, într-un singur an.
„Marea parte a exploatării sexuale din Regatul Unit se face independent și consensual, dar când vine vorba de criminalitate, există un model de afaceri agil și extraordinar de eficient care a făcut Regatul Unit o primă destinație pentru traficanți și proxeneți ce aduc femei din Europa de est, în special România.
Banii care se fac din exploatarea sexuală sunt ceva nemaivăzut. Pe lângă, venituri sunt și din droguri, arme de foc, fraudarea identității și spălarea banilor”, a declarat Huddleston pentru The Guardian.
Carantina îngreunează intervenția poliției
Măsurile de carantinare au îngreunat identificarea femeilor care sunt victimele traficului de persoane, potrivit reprezentanților poliției.
„În timpul carantinei generale, serviciile de ajutor au fost întrerupte, cabinetele medicilor de familie au fost închise, oamenii nu mai ies pe stradă să vadă adresele unde activități suspecte ar putea avea loc”, a pus Colin Ward.
Deși cele mai multe femei exploatate din Marea Britanie sunt românce, datele Armatei Salvării arată că doar 18 conaționale au intrat în programul de servicii de suport anul trecut, față de 416 femei din Albania, 78 din China, 48 din Nigeria și 46 din Marea Britanie.
„Statisticile privind sclavia nu arată o imagine clară a traficului pentru exploatare sexuală din Regatul Unit. Am lucrat cu peste 600 de victime din 24 de naționalități diferite însă marea majoritate a femeilor pe care le găsim în bordeluri care au legături cu crima organizată și exploatarea sexuală sunt românce. Însă româncele sunt reticente să meargă la poliție iar cele care eventual raportează că au fost exploatate rareori sunt de acord să intre în registrul persoanelor exploatate, astfel că nu sunt numărate ca fiind victime”, a mai spus Huddleston.