Noi informații în cazul submersibilului Titan, care a făcut implozie cu cinci persoane la bord. De pe fundul oceanului ar fi fost recuperate “presupuse rămășițe umane”
La aproximativ 4 luni de când submersibilul Titan a făcut implozie în timp ce se îndrepta spre epava Titanicului, cu cinci persoane la bord, apar noi informații. Potrivit presei internaționale, de pe fundul oceanului ar fi fost recuperate “presupuse rămășițe umane”.
- Apar noi informații în cazul submersibilului Titan
- De pe fundul oceanului ar fi fost recuperate “presupuse rămășițe umane”
În cursul zilei de ieri, autoritățile au anunțat că Garda de Coastă americană a recuperat resturile rămase de la submersibilul Titan, care a făcut implozie în timp ce cobora spre epava Titanicului, inclusiv presupuse rămăşiţe umane. De asemenea, reprezentanții Gărzii de Coastă au precizat că recuperarea şi transferul pieselor rămase a fost finalizată săptămâna trecută, miercuri.
Noi informații în cazul submersibilului Titan, care a făcut implozie cu cinci persoane la bord
Garda de Coastă a SUA a recuperat rămășițe umane și resturi de la submersibilul Titan care a explodat în drumul său către epava Titanicului, în Oceanul Atlantic. Submersibilul a făcut implozie în timp ce transporta cinci persoane în luna iunie a acestui an, declanșând o operațiune internațională de căutare, salvare și recuperare.
CEO-ul OceanGate, Stockton Rush, scafandrul francez Paul-Henri Nargeolet, miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood și fiul său adolescent Suleman Dawood au murit toți în implozie.
Oficialii au confirmat în cursul zilei de ieri că recuperarea și transportul componentelor rămase au fost finalizate săptămâna trecută, miercuri. O fotografie a arătat capacul de capăt din titan din spate nedeteriorat al submersibilului. Garda de Coastă a raportat că au recuperat și alte rămășițe umane presupuse din interiorul epavei Titanului, care au fost ulterior trimise spre analiză de experții medicali americani.
OceanGate şi-a încetat între timp activitatea
OceanGate Expeditions, compania care a lansat excursia submersibilă Titan condamnat, și-a încetat operațiunile la scurt timp după incident.
„OceanGate a suspendat toate operațiunile de explorare și comerciale”, scrie într-un mic mesaj în colțul din stânga sus al site-ului OceanGate.
Așa cum menționam și anterior, printre persoanele care și-au pierdut viața în timp ce mergeau spre epava Titanicului se numără și Stockton Rush, pilotul submersibilului şi directorul general al companiei.