Poţi lua noul coronavirus şi din alimente? OMS a făcut anunţul
Organizația Mondială a Sănătății(OMS) a anunţat, joi, că nu este posibilă transmiterea noului coronavirus prin alimente. Precizarea a venit în contextul în care China a declarat că, în urma studiilor realizate, au descoperit virusul în alimente de import.
- Care este riscul transmisiei coronavirusului prin alimente.
- Răspunsul dat de cei de la OMS.
OMS a făcut anunţul, joi, privind posibilitatea de transmitere a COVID-19 prin almente. Potrivit acestora, virusul nu poate fi transmis prin alimente, iar cei din China au testat ambalajele, nu conţinutul. Cercetătoarea Maria Van Kerkhove a declarat:
Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 eşantioane pozitive.
Cu toate acestea, OMS admite faptul că virusul poate rămâne pe suprafeţe timp de o vreme. De aceea, alături de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură, au oferit indicaţii celor din sectorul alimentar, legat de normele de securitate şi muncă.
Michael Ryan, director pentru situaţii de urgenţă la OMS, a declarat că oamenii nu trebuie să se teamă că pot contacta noul coronavirus din alimente, nici chiar de pe ambalaje, şi este nevoie doar să respecte regulile de igienă. Acesta a mai declarat:
Alimentaţia noastră în ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului.