Președintele mexican a devenit viral după ce a spus că are dovada existenței unui elf mitic de pădure / FOTO
Președintele Mexicului a devenit viral după ce a făcut publică o fotografie pe rețelele de socializare, în descrierea căreia spunea că arată un elf mitic de pădure din folclorul mayaș.„Totul este mistic”, a declarat Andrés Manuel López Obrador, într-o postare pe Twitter, însoțită de două fotografii, inclusiv una despre care președintele spune că arată un „alux”.
- Președintele mexican a devenit viral
- A spus că are dovada existenței unui elf mitic de pădure
Potrivit credinței tradiționale mayașe, „alux” sunt creaturi mici, răutăcioase, care locuiesc în păduri și câmpuri și sunt joacă feste oamenilor, cum ar fi ascunderea lucrurilor. Potrivit informațiilor, unele persoane lasă mici ofrande pentru a liniști aceste creaturi mistice.
Președintele mexican, viral după ce a spus că are dovada existenței unui elf mitic de pădure
Andrés Manuel López Obrador a strâns aproape 5 milioane de vizualizări la postarea pe care a făcut-o la sfârștiul săptămânii trecute, pe Twitter. În cele două imagini pe care le-a publicat, oficialul a ilustrat o sculptură prehispanică din Ek Balam, un sit arheologic Yucatec-Maya, și o fotografie pe timp de noapte a ceea ce pare a fi o creatură într-un copac cu ochi strălucitori.
Fotografia presupului alux ar fi fost făcută săptămâna trecută de un inginer, pe șantierul unei noi căi ferate din Peninsula Yucatán, potrivit spuselor președintelui mexican. Calea ferată este construită pentru a transporta turiștii către și dinspre destinații populare, inclusiv ruinele mayașe.
Evident, cum era de așteptat, postarea acestuia a stârnit numeroase controverse și comentarii. În timp ce unii utilizatori de Twitter au fost uimiți, alții au luat în râs postarea și au exista inclusiv speculații cum că această creatură din copac ar fi, de fapt, doar un animal.
Despre mayasi
Vechea civilizație mayașă a atins apogeul între 300 d.Hr. și 900 d.Hr. în Peninsula Yucatan și în părțile adiacente ale Americii Centrale, dar descendenții mayașilor continuă să trăiască în peninsulă. Mulți continuă să vorbească limba mayașă și să poarte haine tradiționale, păstrând totodată alimentele tradiționale, culturile, religia și practicile de medicină, în ciuda cuceririi regiunii de către spanioli între 1527 și 1546.