Prima imagine cu submersibilul Titan aflat pe fundul oceanului, după implozia catastrofală! Cum putea fi evitată tragedia. Primele concluzii ale oficialilor / FOTO
Apar noi informații despre implozia submersibilului Titan, în urma căreia cinci persoane și-au pierdut viața. Tragedia s-a petrecut în luna iunie a anului 2023 în Atlanticul de Nord, lângă epava Titanicului. Cum putea fi evitată tragedia. Primele concluzii ale oficialilor.
- Ce s-a întâmplat, de fapt, cu submersibilul Titan
- Cum putea fi evitată tragedia
- Primele concluzii ale oficialilor
În luna octombrie a anului trecut, autoritățile au anunțat că Garda de Coastă americană a recuperat resturile rămase de la submersibilul Titan, care a făcut implozie în timp ce cobora spre epava Titanicului, inclusiv presupuse rămăşiţe umane.
Prima imagine cu submersibilul Titan aflat pe fundul oceanului, după implozia catastrofală
În cursul zilei de ieri, Paza de Coastă a SUA a publicat prima imagine a submersibilului Titan aflat pe fundul oceanului după implozia sa catastrofală de anul trecut.
În imaginea care a fost publicată poate fi observat conul de coadă rupt al submersibilului care se află pe fundul Oceanului Atlantic de Nord. Conul cozii a fost rupt de restul navei, iar marginile sale par zdrențuite. De asemenea, un fragment rupt al navei poate fi observat cu ușurință în apropiere.
Cotidianul The New York Times, ai cărui jurnalişti au participat la primele dezbateri de ieri, 16 septembrie, scrie că un inginer de la OceanGate care a fost concediat în 2019, Tony Nissen, a declarat că s-a simțit presat să mintă şi să afirme că submersibilul era complet sigur, în pofida unor teste cu rezultate îngrijorătoare. Cel care ar fi pus presiune pe el ar fi fost directorul companiei, Stockton Rush.
Submersibilul Titan a implodat la 18 iunie 2023, declanșând o dezbatere la nivel mondial cu privire la viitorul explorării subacvatice private.
Titan a pierdut contactul cu nava de sprijin la aproximativ două ore după ultima sa scufundare
În urma imploziei care a avut loc pe data de 18 iunie 2023 au murit: exploratorul veteran al Titanicului, Paul-Henri Nargeolet; doi membri ai unei familii pakistaneze proeminente, Shahzada Dawood și fiul său în vârstă de 19 ani, Suleman Dawood; și aventurierul britanic Hamish Harding.
Submarinul a pierdut contactul cu nava sa de sprijin la aproximativ două ore după ultima scufundare. Când a fost anunțat că a fost pierdut, salvatorii au trimis de urgență nave, avioane și alte echipamente într-o zonă situată la aproximativ 700 km sud de St John's, Newfoundland, scrie theguardian.com.