Live acum Star Matinal - Best of
Prime time 19:30 Prodanca. Punct si de la capat
Homepage » Actualitate » Stiri internationale » Țara din Europa ieftină și mai puțin cunoscută de români. Destinația turistică perfectă pentru vacanță / FOTO

Țara din Europa ieftină și mai puțin cunoscută de români. Destinația turistică perfectă pentru vacanță / FOTO

De Bianca Matei.
Publicat pe 23.08.2022 la 17:18 Actualizat pe 23.08.2022 la 17:19

O țară din Europa, care are 528 de kilometri de litoral, este mai puțin cunoscută de români. Aceasta este tot mai tentantă printre persoanele care s-au săturat să meargă în vacanțe în Grecia sau Turcia și caută destinații noi, la prețuri ieftine și avantajoase.

Țara din Europa ieftină și puțin cunoscută de români

facebook

Persoanele care s-au săturat de vacanțele în Grecia, Bulgaria sau Turcia vor alege cu siguranță o altă țară din Europa, care are aproximativ 530 de kilometri de litoral. O vacanță aici are prețuri pentru orice buzunar, însă este mai puțin cunoscută de români.

Țara din Europa ieftină și puțin cunoscută de români

Țara din Europa ieftină și necunoscută de români, dar care pare să intereseze tot mai mult pe internet este Polonia. Acest lucru reiese clar din reacția pe care au avut-o internauții la o postare făcută pe pagina de Facebook „Am fost acolo”, care a trezit imediat un interes neașteptat.

„Polonia e o țară bogată în peisaje frumoase, situată pe coasta Mării Baltice, cu un litoral de 528 km. Cu stațiuni curate, frumoase, preferate de turiștii care nu suportă căldura și fug de orașele aglomerate. Aproape toate plajele sunt înconjurate de păduri, ceea ce oferă o oportunitate în plus pentru plimbări cu bicicleta sau picnicuri. Deși pare ciudat, și toți aleargă după destinații fierbinți sau țări exotice, există totuși plaje și destinații de vacanță chiar și la marile mai reci, de exemplu Polonia / Marea Baltică. De 3 ani locuiesc aici, în Polonia, și venim foarte des la mare pe perioada anului.

Plajele acoperite cu nisip foarte fin, pietricelele și nisip grosier sunt foarte rar întâlnite. Plajele sunt curate și curățate în mod regulat. Există o mulțime de coșuri de gunoi pe plajă, posturi pentru salvamari și toalete publice, atât cu plată, cât și din plastic tip ToiToi foarte curate (acestea se găsesc la fiecare ieșire numerotată de pe plajă)”, a scris o româncă Cristina Sandu-Bełdowska pe pagina de Facebook.

De asemenea, românca a scris și câteva argumente despre litoralul polonez și a recomandat câteva stațiuni. În Polonia nu sunt temperaturi caniculare, iar cei care își doresc să facă baie în mare o pot face în lunile iulie și august.

„Temperaturile nu sunt caniculare, astfel încât lunile bune pentru înot sunt iulie și august, însă litoralul este aglomerat în tot sezonul estival. Șopot este cea mai faimoasă stațiune (un fel de Mamaia, dar fără comparație). Zona nordică de la mare poartă numele de TriCity: Gdans, Șopot, Gdynia.

Strada principală din Șopot, numită Monte Cassino, se termină într-un baraj din lemn lung de 511 m, numit Molo Șopot, care duce în mare. Foarte multe restaurante și magazine cu suveniruri, dar și tarabe cu bijuterii din Ambră (știm că aceasta se extrage din Marea Baltică)”, a adăugat femeia.

Destinația perfectă pentru vacanță

Cristina Sandu-Bełdowska a mai detaliat și care sunt atuurile polonezilor și, pe deasupra, a postat și câteva fotografii cu destinația de vacanță. Aceștia pun un foarte mare accent pe o infrastructură dezvoltată, curățenie pe plaje și prețuri petru orice buzunar. Polonia a devenit destinația turistică ieftină și necunoscută până acum de români, dar care poate ajunge la mare căutare.

„Faptul că ajungi repede cu trenul de oriunde (ex din Varsovia 400 kilometri îi faci cam în trei ore). Este o țară cu extrem de multe autostrăzi, deci mersul cu mașina este o joacă, se ajunge repede și sigur. Autostrada Ambrei este cu plată.

Plajele sunt curate, curățate și fără alge (în trei ani o singură algă am văzut și aia după furtună). Extrem de multe toalete publice, piste tip deck pe plajă pentru a facilita accesul celor cu dizabilități, mame cu cărucioare sau biciclete.

Plajele sunt pentru toată lumea! Nu există plaje cu șezlong și umbrela. Fiecare vine de acasă cu pătură, cort de vară, paravan, umbrelă. Foarte rar se închiriază șezlong și costă cam 18 ron pe zi. Litoralul este pentru toți. Diferite forme de cazare: hotel all inclusive, vile, cabane lemn, căsuțe de vacanță, campinguri pentru cort și autorulote”, a spus turista.

Aici ai voie cu animal de companie

Românca mai declară că aici ai voie să aduci animalul de companie, iar prețurile sunt pentru toate buzunarele.

„Poți aduce animalul de companie. Sunt foarte deschiși și ai voie cu patruped mai peste tot. Plătești poate pentru ei o extra taxă la hotel, iar la restaurant, de regulă când îți servesc masa îți aduc și bol curat cu apă pentru câine. Faptul că lumea este relaxată. Petrec timp de calitate împreună, biciclesc (bine aici există mii de km de piste pentru bicicliști).

Prețurile sunt pentru toate buzunarele. Există atât all inclusive, cât și cazare separat. Există hoteluri de lux și foarte scumpe, dar te poți caza și cu cortul sau căsuțe din lemn, vile, case de vacanță. Există și cazare ieftină dar și scumpă (depinde ce înțelegem fiecare din asta), depinde când închiriezi, cu cât timp înainte, tipul de hotel etc.

La mâncare prețurile sunt ok. Poți găsi o terasă unde o ciorbă și fel principal plus compot de fructe ca băutură să coste în total 30 zloti (30 ron), sau restaurante unde doar peștele prăjit cu cartofi și salată să fie 30 ron. O cafea pornește de la 4 zloti, o înghețată la dozator 5 zl, o înghețată artizanală 10 zloti, un Goffre de la 5-20 zloti, depinde de topping.

Există foarte multe aprozare cu legume și fructe de sezon, locuri de unde se cumpără pește afumat, magazine și supermarketuri, dacă dorești o vacanță să îți gătești la cazare”, a încheiat românca.

Cum au comentat internauții la postarea româncei

Un internaut a scris la postare: „Da! Sunt departe de noi în fața noastră, aproape că nu-i vedem. Au de asemenea o mulțime de lacuri, foarte bine amenajate, cu plaje, cu toate amenajările posibile. Aproape că nici nu-ți mai vine să mergi la mare. Eu am fost pe undeva pe lângă Poznan, într-o tabără cu copiii și ne-am simțit fantastic”.

Alte comentarii la postarea româncei despre Polonia au fost următoarele:

„Nici nu știam că exista, spre rușinea mea!”, a scris cineva. „Am vizitat câteva locuri din Polonia, dar de litoralul lor nu știam” și „Wow, mi-ați pus o destinație pe lista de dorințe!”.

„De ce nu este popularizat? Nu am auzit nicio agenție să aibă oferte pentru această destinație. Toate ne bombardează cu Grecia și Turcia” sau „Superb! Sătulă de Turcia, Grecia și Mamaia, altceva dom'le! Felicitări fotografului!”, au fost alte reacții ale unor români cuceriți de prezentarea româncei. „Lista scurtă. Ai reușit să ne stârnești dorința de a experimenta vibe-ul acestor locuri cu minunatele poze. Mulțumim”, a adăugat altcineva.

„Polonia a fost o surpriză foarte plăcută pentru mine! Subscriu la tot ceea ce ai scris!”, a completat un alt internaut, iar un altul a venit cu o recomandare: „Tot la Marea Baltică recomand și Danemarca. Pentru lunile iulie și august , în rest frig și apa rece.” Nu au lipsit nici mesajele emoționante. „Țara mea de suflet! Dor îmi poate fi de Polonia. Aștept să crească un pic juniorul, măcar sudul Poloniei să-l vizitez mai des. Mi-e dor sa stau la taclale cu un polonez”, a fost un alt comentariu.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Țara din Europa ieftină și mai puțin cunoscută de români. Destinația turistică perfectă pentru vacanță / FOTO
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Stiri interne
Care va fi programul magazinelor anul acesta, de Paște. Până când vor putea face românii cumpărături
  • Magazinele și-au adaptat programul de funcționare în perioada sărbătorilor
  • Până când vor putea face românii cumpărături
Emisiuni TV
Mireasa – Capriciile Iubirii. Antonia a izbucnit în lacrimi! Concurenta părăsește emisiunea: „A fost o lecție...” / VIDEO
  • Antonia, în lacrimi
  • Concurenta a părăsit emisiunea
Emisiuni TV
Xtra Night Show. Loredana Groza a renunțat la toate tentațiile vieții! Ce schimbări a făcut vedeta, pentru a se menține în formă: ”Când vezi că...” / VIDEO
  • Loredana Groza are o siluetă incredibilă
  • Cum se menține în formă artista
Horoscop
Horoscop sâmbătă, 27 aprilie 2024: Capricornii vor avea poftă de viață
  • Horoscopul zilei de sâmbătă, 27 aprilie 2024
  • Ce ne-au pregătit astrele pentru ziua de sâmbătă
  • Vezi cum stai în materie de bani, dragoste, sănătate și noroc
Stiri interne
David Popovici și-a întrerupt studiile! Din ce motiv a luat celebrul sportiv această decizie
  • David Popovici a hotârât să își întrerupă studiile
  • De ce a luat o astfel de decizie
Horoscop
Două zodii care vor avea sărbători de Paște de vis! Nu sunt pregătite pentru ce urmează
  • Două zodii vor trăi clipe unice de Paște
  • Vești extraordinare pentru nativi
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu ce este sub casele lor
recomandare pe as.ro
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Romania TV
Oana Lis, anunţul trist despre Viorel Lis înainte de Paşte
Romania TV
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
recomandare pe antena3.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
recomandare pe antena3.ro
"Este anormal ce se întâmplă”. Amenda primită de o pensionară din Braşov pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului
recomandare pe playtech.ro
Cum s-a filmat Delia în parc. Nu a mai ţinut cont de nimic, imagini de neratat
recomandare pe playtech.ro
Cum face îndrăgitul Bărbosu’ cartofii prăjiţi. Secretul reţetei, de asta ies crocanţi şi se fac mai repede
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Ce a făcut Florin Salam, după ce a lipsit de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Familia a rămas șocată: ”Nu există așa ceva!”
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe dailybusiness.ro
Vești excelente! Românii vor beneficia de 3 tipuri de vouchere
recomandare pe dailybusiness.ro
Se dau până la 150.000 de euro pentru români! Cine poate accesa banii
recomandare pe Jurnalul.ro
Atac terorist masiv, așteptat în SUA. Avertisment fără precedent al directorului FBI
recomandare pe a1.ro
Fostul model celebru care a ajuns să se îmbrace din gunoaie! Imaginile recente când probează ținute din tomberoane sunt frapante