Țara în care autoritățile vor să interzică Tik Tok. Motivul pentru care își doresc să oprească utilizarea aplicației
Țara în care autoritățile vor să interzică Tik Tok. Potrivit lui Brendan Carr, comisar la Comisia Federală de Comunicații, guvernul SUA ar trebui să interzică aplicația mobilă mai degrabă decât să ajungă la un acord de securitate națională cu TikTok care i-ar putea permite să continue să opereze pe teritoriul american.
- Țara în care autoritățile vor să interzică Tik Tok
- Motivul pentru care își doresc să oprească utilizarea aplicației
În presa internațională au apărut mai multe informații potrivit cărora, unul dintre cei cinci comisari ai Comisiei Federale de Comunicații (FCC) cere Congresului să interzică aplicația din cauză că le e teamă că datele utilizatorilor ar putea ajunge în mâinile guvernului Chinei.
Țara în care autoritățile vor să interzică Tik Tok
Comitetul pentru Investiții Străine din Statele Unite, un organism guvernamental cu mai multe agenții, însărcinat cu revizuirea tranzacțiilor comerciale care implică proprietate străină, a petrecut luni de zile încercând să negocieze cu TikTok cu privire la o propunere pentru a rezolva problemele legate de faptul că autoritățile guvernamentale chineze ar putea încerca să obțină acces la datele aplicației mobile folosită de cetățenii americani.
„Pur și simplu nu există o lume în care să puteți oferi o protecție suficientă a datelor pentru a avea suficientă încredere că acestea nu își găsesc drumul înapoi în mâinile [Partidul Comunist Chinez]”, a scris Carr.
În SUA, TikTok are zeci de milioane de utilizatori, iar popularitatea sa crește pe măsură ce alte platforme de social media se luptă să mențină o creștere puternică. TikTok a fost în negocieri cu Comitetul pentru Investiții Străine din Statele Unite în efortul de a se retrage de la ByteDance pentru a deveni propria sa entitate, potrivit Axios.
Țările care au interzis aplicația TikTok
India a interzis deja platforma de socializare, alături de alte câteva zeci de aplicații dezvoltate în China. De asemenea, una dintre cele mai mari bănci din lume, Wells Fargo, le-a interzis angajaților să mai folosească aplicația pe telefoanele de serviciu. US Department of Homeland Security a interzis, de asemenea, TikTok. În februarie 2020, TSA, agenția însărcinată cu securitatea pe aeroporturile americane, a dat un ordin similar. Amazon le-a cerut, de asemenea, angajaților să șteargă aplicația chineză de pe telefoanele pe care își folosesc e-mailul de serviciu.